Akal Puran Kaur (Slovenija) – Udahni mir – kundalini joga

17.7.-24.7.

Akal Puran Kaur (Slovenija) – Udahni mir – kundalini joga

“Sva znanja koja su vam potrebna dolaze kroz dah.” Yogi Bhajan

Živimo u stresnom svijetu i često ne znamo kako se s time nositi. Unatoč tome što smo previše zauzeti životnim problemima, važno je nađemo vrijeme kako bi se okrenuli prema svojoj nutrini, da doživimo unutarnji mir.

Kundalini joga nudi brojne alate za učinkovito upravljanje stresom. Utječe na sustav

žlijezda s unutarnjom lučenjem i na živčani sustav i stvara odgovor koji sprečava učinak stresa. Također jača parasimpatički živčani sustav, koji sprječava da kada smo pod stresom reagiramo bježanjem i borbom.  Praksa Kundalini joge koristi širok spektar pranajama  tehnike disanja čime reguliramo različita stanja svijesti, opuštenosti i blagostanja.

Krije (fizičke vježbe) pripremaju naše fizičko tijelo i naša suptilna tijela da vibriraju frekvencijom mira.

Mantre prizivaju vibracije ljubavi, mira, blagostanja, povezanosti … Meditacije mantrama usmjeravaju našu svijest u neutralni prostor gdje možemo iskusiti svoju beskonačnost. U svom sigurnom prostoru možemo biti opušteni, revitalizirani i energizirani.

Izdahnite brigu i udahnite mir. Oslobodite napetost i dopustite radost. Ublažite strah i

prihvati ljubav.

Akal Puran Kaur je učiteljica joge i bioterapeut iz Kundalini joge s certifikatom KRI. Preko 20 godina posvećena je istraživanju različitih načina samootkrivanja i samorazvoja.  Kundalini jogu prvi put upoznala je 2013. godine i odmah ju je privukla širina, dubina, transformacija i moć. Kundalini joga donosi više razumijevanja, opuštenosti i ispunjenosti u život. Svoju misiju vidi u dijeljenju znanja sa svima koji se žele osloboditi ograničenja i povezati se sa vlastitim radosnim i beskrajnim bićem. Vodi grupnu i individualnu praksu Kundalini joge, pruža savjetovanja, zvučne kupke te organizira i vodi razne radionice i treninge.