Alkemija Kamena – Slavica Petković Voglar

alhemija kamenaAlkemija Kamena je prvenstveno metoda divinacije ili gledanja budućnosti, ali s druge strane ona je putokaz ka duhovnom putu. Ono što krasi Alkemiju kamena je jedinstvena formula koja je dana kao matrica.

Drugim riječima, svaki kamen posjeduje 7 karakteristika, kao i svoje savršeno mjesto. Tijekom svojih radionica Slavica podučava sudionike savršenom skladu svakog kamena, i njihovom međusobnom utjecaju. Kada učenik shvati i prihvati formulu ili matricu, kreće u potragu za svojim kamenom sa svojim priborom koji je alat u daljnjem radu.

Drugi dio radionice podrazumijeva metodu raspodjele 41 kamena na određen način. Tom raspodjelom se dobiva individualna mandala koja sama po sebi odražava određenu disharmoniju ili, drugim riječima, viđenje karmičke vizije osobe kojoj se tumači divinacija. Upravo kao što se planete kreću po Horoskopskim poljima, tako i se i kamenje kreće po specifičnom rasporedu koje zauzima određen položaj na 9 polja, koja predstavljaju aktivnu individualnu mandalu. Četrdeset simbola posjeduju dvojno značenje, to jest pozitivno i negativno, najsnažniji  kamen predstavlja element prostora i vremena u kome smo svi uhvaćeni u dualnost i karmičku viziju. Također, sudionici će biti inicirani u numerologiju. S obzirom da svaki kamen posjeduje numerološku vrijednost, moguće je doslovno izračunati budnost uma u datom trenutku određenog događaja.

Simbolima se uvodi svaki polaznik u živi svijet kreativnog spajanja određenih simboličkih slika koje dovode do logičnog zaključka i prepoznavanja određenih događaja. Predivna igra simbola čija se formula ogleda u Kabalističkom drvetu života otvara vrata uma ka novim putovima spoznaje opće harmonije nas s vanjskim svijetom.

Voditeljica Slavica Petković Voglar je rođena početkom šezdesetih u Beogradu. Već sredinom svojih dvadesetih godina bila je inicirana od strane svoje svekrve u jedinstveni sistem divinacije putem kamenja. Ovo rijetko znanje se prenosilo usmenim putem, isključivo ženskom linijom. Generacijama je bilo sačuvano i tajno sve do današnjih dana. Neposredno poslije inicijacije, nakon svekrvine smrti, sredinom osamdesetih Slavica je otpočela svoje putovanje sa svetim kamenjem i mineralima. Ubrzo uslijed veoma intenzivnih šamanskih iskustava s kamenjem, ona kreće u potragu za brojnim odgovorima; je li je moguće promijeniti sudbinu i nadvladati zakone karme?. Slavica ujedno susreće svog učitelja Namkhai Norbua Rinpocea. Iza nje su mnogobrojne godine istraživanja, studiranja kao i meditiranja u kojima je susrela i druge učitelje. Spoj znanja koje se prenosilo godinama s koljena na koljeno i susret s učiteljem je odredilo Slavičin pravac u životu. Počela je pratiti svoje snove koji su bili vrlo jasni, da je došlo vrijeme da svoje znanje nesebično prenese ne samo svojoj kćerki već i drugima koji se nađu na njenom životnome putu.

Od 2012. godine ona je u konstantnom pokretu uslijed velikog interesiranja za umijećem koje uspješno prenosi svojim studentima. Ono što krasi ovaj rad je dubok kontakt s majkom Zemljom. Kamenje je najčvršći i najpostojaniji materijal na planeti Zemlji. Samim tim poruke kamenja su najdublje i najvjerodostojnije. Ona svoje poruke nalazi u prirodnom kamenju. Njen alat se sastoji od 41 kamena veličine nokta na palcu ruke. Njeni studenti nalaze svoje kamenje i svoj alat po ugledu na njen. Nadam se da se vidimo na predivnom Pašmanu.

www.alchemyofthestones.com