Dani Aichmayr – Slobodni duh, slobodni ples

Dani Aichmayr – Slobodni duh, slobodni ples

dani02Percepcija vlastite tjelesnosti i dolazak u sadašnji trenutak igrat će važnu ulogu. Na početku sata će centar pažnje biti na disanju, osjećanju tijela i osvještavanju trenutnog raspoloženja, osjećanja, otpuštanja i prisutnosti.

Kroz percepciju vlastitih misli, omogućit ćemo si da tijeku misli damo drugi smjer. Promatranje disanja, tijela i okolice će nam pomoći da svjesno izađemo iz vlastite zbrke misli i stignemo u sadašnjost.

Ples koji ćemo raditi ne sastoji se samo od pokreta, nego i od mirovanja. Pokret nam dodatno omogućava da svjesnije doživimo trenutak.
Pomoću povezivanja s vlastitim tijelom, omogućit ćemo sami sebi raditi ono što u trenutku osjećamo. Omogućit ćemo si da se ponovo upoznamo putem plesa i otkrijemo nepoznate strane u nama samima. Putem predaje i oslobođenja od obrazaca pokreta svatko može naći vlastiti jezik izražavanja pokretom.

Uz to ćemo putem jednostavnih koreografija dati ideje za nove pokrete. Tako ćemo naučiti vokabular pokreta i stvoriti sigurnost pri kretanju i mogućnost izbora, koji pokret u kojem trenutku želimo napraviti. Tek kad dobijemo izbor novih pokreta, možemo se svjesno odlučiti za jedno ili drugo. U tom smislu svi smo pozvani da integriramo nove naučene pokrete u vlastiti ples. Učenje, integriranje i zaboravljanje.

Svaki trenutak, ples i sloboda ima za cilj naći samoga sebe.


dani01Mag. Dani Aichmayr (1984) je plesačica, koreografkinja, pedagoginja plesa i bavi se fotografiranjem. Audodidaktički se educira od 1998. godine na području plesa i performansa. Dani je studirala na Bečkom sveučilištu, i to kazalište, film i medijsku znanost s težištem na kazalište i ples. Od 2008. podučava suvremeni ples, improvizaciju i street dance na sveučilišnom Sportskom institutu u Beču. Redovito trenira u Tanzquartieru u Beču i na impuls festivalima i organizira razne radionice. U studenom 2015. prvi puta je imala izložbu vlastitih fotografija u Beču. Radionicu “free spirit- free dance” je prvi puta imala na Harmony-ju 2016.

www.daniaichmayr.wordpress.com