Dr. Swami Gyan Nikhil Joshi – Ayurveda i partnerski odnosi

Dr. Swami Gyan Nikhil Joshi – Ayurveda i partnerski odnosi

Harmony centar je pogodno mjesto usred jedinstvene prirode gdje se može postići harmonija tijela, duha i duše.  Naš kurs ayurvede ti pri tome pokazuje puteve ka unutarnjoj ravnoteži i zdravlju prema ayurvedskom stanovištu.

Ayurveda je indijska umjetnost postizanja zdravlja, stara više tisuća godina. Prevedeno znači „Znanost o dugom životu“ i sadrži djelotvorne metode postizanja ravnoteže tijela, duha i duše. Pomatra čovjeka kao cjelinu i bavi se energijama koje se nalaze u svakom tijelu u različitim omjerima (=doshe: vata, pitta, kapha), Ayurvedske masaže, kure čiscenja i znanje o prehrani su različiti elementi ayurvede kao i znanje o biljkama, yoga i meditaija.
Ovaj jedinstveni retreat nudi mogućnost da pobliže upoznamo ayurvedu i istovremeno je i razumijemo. U toku tjedna učit ćemo i istovremeno čistiti tijelo i time dobiti mogućnost upoznavanja autenticnih ayurvedskih mogućnosti, i potom ih i prenositi drugim ljudima. Naučit ćes ponešto o svojoj osobnoj konstituciji i koja prehrana je dobra za tebe.

Stara indijska mudrost kaze: „Tijelo je hram duše. Ako ga razumijemo i održavamo zdravim, duša koja u njemu stanuje će isto biti zdrava.“ Zajedno ćemo učiti, masirati, meditirati i naravno prakticirati yogu.

Nije potrebno nikakvo prethodno znanje, svatko tko želi napraviti nešto za sebe, može prisustvovati, neovisno o dobi i osobnom fitnessu. Dobivaš mogućnost da se regeneriraš i novu svijest o tijelu uspomoć metoda čišćenja i osvježavajućih ayurvedskih tretmana i yoga vježbi. Sve će biti prvo objašnjeno teoretski i onda praktično primijenjeno na drugima. Ovaj koncept prvi puta nudi mogućnost da ayurvedu ne doživimo samo pasivno, nego i da je razumijemo, kako i zašto ona djeluje. Upoznat ćeš puno novih prespektiva i praktičnih mogućnosti koje kasnije možeš upotrijebiti u svakodnevnici.

Ovaj tjedan sadrži slijedeće elemente:

  • Uvod u filozofiju ayurvede i njenu povijest
  • Uvod u elemente i učenje o konstitucijama
  • Uvod u ayurvedsko učenje o prehrani
  • Koncepti za postizanje tjelesno-duševne ravnoteže

www.kundli.net