Mateja Tomšič Akengen – IFA (mudrost) – znanost o životu, ljudskim predrasudama, karakteru, svemiru

Mateja Tomšič Akengen (Slovenija) – IFA (mudrost) – znanost o životu, ljudskim predrasudama, karakteru, svemiru

Ifa je filozofija i praksa koju ćemo koristiti da ćemo balansirati svoj život i aktivirati svoj životan put. Prvi preduvjet da bi postali pilot svog života je razumjeti ga i biti svjestan svog dugovnog izvora, naučiti živjeti svoju duhovnost u svakodnevnom životu i materijalizirati je.

Na seminaru nas čeka intenzivan dodir s dušom, individualnom suštinom, duhovni rad umom, emocijama i tijelom. Filozofija i praksa Ifa je znanost o životu u svim njegovim izrazima, individualnom postojanju čovjeka i postavljanju u vidljiv i nevidljiv univerzum.

Cilj seminara je biti življi u svom životu, prisniji, svjesniji. Radit ćemo s našom sudbinom i pred sudbinom, buditi naš um za komunikaciju s svojim duhovnim bitom. Istovremeno prepletanje razumjevanja i praktičkog rafa s našim svjesnim i nesvjesnim ,obredi aktivacije i čišćenja energije, šamanskog putovanja u dubinu našeg nesvjesnog, podsvijesti, razumijevanja … Srest ćemo se s djelićem bogatstva neizrečeno širokog znanja još postojeće filozofije koja čovjeka razumije u cjelini.

Mudrost (u afričkom jeziku Joruba, gdje je sačuvana cijela filozofija se zove Ifa) univerzalno je znanje, a energija i arhetip energije mudrosti nužno su potrebni u samo realizaciji našeg života. Razumjeti sebe, život, uskladiti sve nivoe našeg postojanja i djelovati u vidljivom svijetu. Nema drugog, kraćeg puta i Ifa je disciplina o svemu ovome koja dopire do čovjekove pred sudbine i njegove individualne suštine. A ona je naš vodič kroz život, nositelj naše sudbine odnosno pred sudbine, odgovoran za sve što nam se u životu događa.

 PROGRAM SEMINARA:

  • Ori – naša individualna suština i rad s njom
  • Obredno pranje glave (Orija) energijom mora (Jemadža)s namjerom da preko obreda očistimo i smekšamo ono što nam ne dozvoljava biti u dodiru s našim duhovnim individualnim izvorom.
  • Ifa – energija mudrosti i rad sa sudbinom; upoznavanje arhetipa mudrosti, obred prizivanja energije mudrosti da će naša sudbina ići u pravom smjeru.
  • Upoznavanje funkcija tijela (noge, ruke …) u duhovnom smislu realizacije naše pred sudbine.
  • Utjecaj predaka, paralelnog svijeta, djeteta u nama, prostora i vremena na naš život.
  • Energija prirode, njihova uporaba u obredima i svakodnevnom životu.
  • Završni ritual energetskog čišćenja putem duhovnog aspekta energije prirode

Mateja Tomšič Akengen je Ifa svečenica, Iya Agon – vrhovna svečenica za rad s precima, šamanka. nakon uspješne karijere u ekonomiji svoj je život posvetila istraživanju starih mudrosti kojeg čovjeka razumiju u cjelini. Duhovni je posrednik, terapeut, vodi seminare, radionice i program ‘Škola mudrosti’.