Gong proročanstvo

 

 Oko 600 god. Pr. Kr. Gautama Budha, sveti čovjek koji je živio u Nepalu, poslao je svoje svečenike do Orienta i Dalekog Istoka, kažeči im da ispišu dvije Mandarinske Kineske riječi ”Tai Loi” na lice svakoga gonga i zvona.

Ove riječi potječu iz poslovice Konfucija. ”Fao Kay”, neiskorišteni dio poslovice koja sadrži četiri riječi, je interpretirana kao ”Zlo odlazi”, ”Tai Loi” znači ”Dobro dolazi”. 

Upotrebivši Kineska slova Tai Loi Guatama najavljuje povratak Sreće na Zamlju, Spiritualizaciju Materije i neizbježan povratak Buddhe na kraju 20 stoljeća. Ovoga puta Buddha koristi ime Maitreya.

Učenici to ime interpretiraju kao ”Ljubavna nježnost” ili ”Muzična rezonanca”. Maitreyski utjecaj na svijet obećaje potpuno sjedinjenje različitih ljudskih elemenata s globalnim društvom. Ovo dugotrajno jedinstvo dovest će do sveprisutnog telepatskog razumijevanja, a postići će se ponovnim napajanjem duhovnom vibracijom zvuka OM, velikog tona života iz gonga.

Gotovo istovremeno u Grčkoj 600.g.p.n.e. veliki filozof Pitagora ispitivao je utjecaj frekvencija glazbe na zdravlje čovjeka. On je prvi potaknuo znanost glazbe utemeljenu na prirodnom javljanju uzlaznih harmoničkih serija.

To je univerzalna konstanta temeljne zrake zvuka nekog tona kad se diže u spirali prema gore i prema unutra iz grubog materijalnog svijeta u nježne duhovne svjetove.

Značajno je da je današnja era također vrijeme kad bi bog Maya Quetzalcoalt trebao 2012. g. zaključiti kalendar Maya. Njega predstavlja Neptunova školjka iz oceana – sveta školjka ili Quetzalcoaltova truba. On predstavlja uho, grlo, žensku zdjelicu, kao i rog obilja. Quetzalcoalt je bog sjedinjenja različitih polova.Brojni različiti izvori mudrosti vide 2012. godinu kao vrata u ono što neki ljudi nazivaju Zlatno doba. Prema kalendaru Maja 2012. g. označava kraj vremena kakvo mi poznajemo, a kako nešto staro umire nešto novo će se roditi. Način na koji su Maje doživljavali 2012. g. i suvremeno doba u kojem mi živimo vrlo je sličan pogledu Kalkija i Fondacije Zlatnog doba koji sudjeluju u organiziranju Festivala jedinstva (Oneness Festival).