Holgerom Brückner – Tjedan igre, razigranosti i judo treninga s Holgerom Brücknerom

WP_004480Judo kao put ka zdravlju i mogućnosti te unutrašnjoj ravnoteži. Judo je borilačka vještina, a ne o borilački sport. Judo kao borilačka vještina prije svega znači pažnju. Pažnju obraćamo na samoga sebe i na svoje tijelo, kao i na svoga suparnika. Pažnja je sposobnost potpune prisutnosti u svakom trenutku našeg života. Ova sposobnost je u borbi presudna. Pažnja razotkriva naše djelovanje kroz vježbanje.Često smo tijelom prisutni na jednom mjestu, a mislima negdje sasvim drugdje. Možemo naučiti razviti pažnju na način da svjesno uzmemo vrijeme. Vrijeme gdje postajemo svjesni našeg tijela, možemo osjetiti naš dah i sve impulse naše duše. To povećava mogućnost nazočnosti u svome istinskom sebstvu bez ikakve potrebe ocjenjivanja i korekcije. Razvijanje pažnje traži koncentraciju i sposobnost. Na taj način postajemo više uravnoteženi, lakše se opustimo i možemo smanjiti ili čak otkloniti stres.

Pod utjecajem elemenata iz joge i qigonga, Holger Brückner je tijekom 40 godina razvio judo tehniku u svom vlastitom, sasvim posebnom stilu koji se zove „Energetic Judo“. Enengetic Judo oslobođen je svake agresije i uči nas strpljivosti, pažnji, upornosti te disciplini. Kod juda nismo individualci, nego se uvijek borimo u timu. U našem društvu nemamo samo treninge, nego i mnogo zajedničkih trenutaka smijeha. Enengetic Judo je istodobno i mentalni trening koji nam pomaže da na zadovoljavajući način razriješimo naše unutrašnje i vanjske konflikte, pronađemo emocionalnu ravnotežu te otkrijemo naš vlastiti osobni potencijal. Ovakvo školovanje osobnosti temelji se na filozofiji borilačkih vještina kao na putu mirnih ratnika te na neuroznanstvenim i duboko psihološkim saznanjima o djelovanju mašte na emocionalne, tjelesne i socijalne procese.

Duhovni judo pruža emocionalno-socijalne ključne kvalifikacije koje nam pomažu da opušteno prošećemo kroz svakidašnje probleme.

WP_003656IMG_4376

Ovdje je posebno značajno obraćanje pažnje na:

  • promicanje tjelesnoga saznavanja i osjećaja kretanja
  • jačanje potpornih i nosivih mišića
  • stimulacija osnovnih koordinacijskih i kondicijskih sposobnosti
  • razvijanje vrijednosti za vlastitu sigurnost te za stjecanje različitih sposobnosti otkrivanja osobnosti

U ovom judo iskustvu pratit i inspirirat će te iskusni duhovni majstor i učitelj juda. Susret s njegovim jakim zračenjem te unutarnjim bogatstvom ti pruža priliku ponovnoga otkrivanja samoga sebe i unutarnjeg rasta.

Teme su:

  • promicanje percepcije tijela i pokreta
  • jačanje podržavajućeg mišićnog sustava
  • promicanje temeljnih koordinatnih i kondicijskih vještina
  • razvoj vrijednosti u svrhu vlastite sigurnosti i stjecanja raznih vještina za razvijanje osobnosti.
IMG_4355IMG_4337