Paulina Stroz – Iyengar Yoga

Radionica Iyengar yoge s Paulinom Stróż, “Prisutnost & sloboda”

RADIONICA:
Sveobuhvatna radionica yoge prema B. K. S. Iyengaru za one koji redovito vježbaju yogu, ali i započetnike koji nemaju predznanje o asanama (položajima tijela) i pranayami (vježbama disanja). Iyengar yoga prilagođava vježbe individualnim mogućnostima i razini napretka vježbača. Radionica uključuje sve skupine asana s naglaskom na stojeće položaje koji pridonose stabilnosti i snazi, i na savijanja prema unatrag koja pridonose otvorenosti i energizaciji tijela. Vježbe vode iskustvu duboke relaksacije i unutarnjeg mira. Posljedično, probudit će se duhovna snaga i energija koja će potaknuti vaš potencijal, obogatiti i usmjeriti vaš duhovni razvoj. Molimo sudionike da donesu karimat, jednu joga kocku (drvenu ili od pluta) i joga remen.


UČITELJICA:
Paulina Stróż, magistra pedagogije i certificirana učiteljica B. K. S. Iyengar yoge (Junior III; priprema se za Senior I) ima diplomu Memorijalnog Iyengar Ramamani instituta u Puni gdje Se od 2003. usavršava svake dvije godine pod vodstvom B. K. S. Iyengara i njegove djece, Gite i Prashanta, sa željom da zadrži čistoću tradicije. Paulina vježba Iyengar yogu od 1995. godine. Redovito se usavršava na različitim radionicama u Poljskoj i diljem svijeta s najstručnijim učiteljima poput: Faeq & Corin Birije (Francuska), Lois Steinberg (SAD) – vrsne poznavateljice medicinskih tehnika u Iyengar yogi, Ritte Keller (Njemačka). Posljednjih nekoliko godina učenja Oca Joe Pereire (Senior, Mumbai, Indija) postalasu joj posebno važna. Paulina svake godine poziva Oca Pereiru (koji pod vodstvom Guruđija Iyengara vježba već 49 godina) u Poljsku na Kongres Iyengar yoge u Wroclawu (nedavno održanu svibnju 2016., sljedeći će se održati u svibnju 2017.) i putuje u Indiju kako bi ostala u izravnom dodiru s tim velikim učiteljem. Godine 2013. Paulina je završila učiteljski tečaj i položila ispit kod Ritte Keller za stupanj Junior II. Godine 2015. Paulina položila je ispit za stupanj Junior III. Trenutačno se priprema zapolaganje ispita stupnja Senior.


ŠKOLA:
Godine 2003. Paulina je otvorila
Namaste Iyengar yoga školu u Wroclawu koja daje satove za početnike, one napredne, za trudnice i djecu. Škola organizira vikend-radionice i tečajeve joge u Poljskoj, Hrvatskoj i Indiji. U jesen 2016. otvorit će se cjelogodišnji tečaj za napredne vježbače koji žele dodatno razviti i usavršiti svoju praksu. Drugu polovinu 2017. obilježit će početaktrogodišnjega učiteljskog tečaja koji će kandidate pripremati za Uvodni I i II ispit.