Margareta Vesna Agape i Branislav Micić – Buđenje svjesnosti tijela kroz magiju dodira i zvuka

Margareta Vesna Agape i Branislav Micić (Srbija) – Buđenje svjesnosti tijela kroz magiju dodira i zvuka

Dodirivat ćemo se zvukom i “svirati” dodirom!

DODIR i ZVUK – zanimljiva kombinacija – nastala spontano kao inspiracija iz Harmony programa, u kojem su se susrele energije dva radosna i kreativna bića koja su dodir i zvuk spojila u cjelinu s ciljem da pomognu još boljem razvoju svih osoba koje sudjeluju na ovom seminaru!

Bit će zabavno, magično i dinamično! Kako bismo probudili svjesnost, kako bismo se doveli u stanje CJELOVITOSTI i ISCJELJENJA za sva vremena i prošla i buduća, a naročito u SADAŠNJEM trenutku. Kako bismo sebe osvijestili i povezali se, i kako bi osjetili da smo dio jedne velike cjeline u zagrljaju LJUBAVI.

Kako bismo se povezali sa tijelom i u svrhu buđenja njegove urođene inteligencije kako bismo pokrenuli samoiscjeljujuće procese za koje je ovo naše Tijelo i stvoreno!

Kako bismo stupili u potpunu, prirodnu komunikaciju i jedinstvo s Tijelom i Dušom.

Za što je sve ovo naše Tijelo sposobno i koji dar nam predstavlja u ovoj dimenziji koju smo izabrali živjeti? Koji dar i doprinos vam može donijeti ovaj seminar, za vaš duhovni i osobni rast, razvoj, ekspanziju Prostora i Svijesti? Koji doprinos vam možemo donijeti mi, Megi i Bane, sa svojim Energijama?O Tijelu:

Tijelo je savršen instrument, kompas, za bivanje, kretanje i stjecanje iskustava u ovoj dimenziji koju smo izabrali živjeti. Kroz Tijelo percipiramo ovu stvarnost, kroz osjetila, što nam omogućava da živimo ljepše, lakše, radosnije, ako tako izaberemo! Jesmo li i koliko svjesni da je Tijelo to koje nam “govori” što je za nas kao biće dobro i njegujuće? Kako to osvijestiti, kako stupiti u jedinstvo sa svojim Tijelom, kako bismo imali više lakoće i radosti u životu? Tijelo je savršen perpetuum mobile, dizajnirano da se samo obnavlja i u njemu se nalaze svi alati koji su potrebni da budemo cijeli i cjeloviti, mi se s time se rađamo.

Na ovom seminaru ćemo naročito obratiti pozornost na dva izuzetno jaka alata našeg Tijela i Bića, a to su zvuk (glas-sluh) i dodir! Kroz energiju tih osjetila radimo čuda sa svojim tijelom, na planu vitalnosti, zdravlja, lakoće, iscjeljenja. Naše tijelo je akustični instrument koji proizvodi zvuk, bez ikakvih vanjskih pomagala! Naše tijelo je, naročito preko kože, sposobno percipirati i primati vibracije iz okruženja i da iste emitira i tako zapravo komunicira sa sobom i vanjskim svijetom. I kako sada to angažirati za našu savršenu dobrobit? Kako osvijestiti tu komunikaciju, jedinstvenu uniju i zajedništvo s tijelom?

To je ono što ćemo na ovom seminaru raditi na zabavan i dinamičan način.

O iscjeljenju:

Biti cijeli, cjelovit – što je to za vas? Kako postići iscjeljenje i bivati primarno u stanju cjelovitosti, mira i radosti? Prepoznajemo li to kao naše jedino prirodno stanje, koje nam je dostupno, i samo je dovoljno da to IZABEREMO? I KAKO da to zaista izaberemo u svakodnevnim prilikama i situacijama koje život pred nas stavlja?

Što je to što na dnevnoj osnovi zaista biramo u svom životu? Je li je svako stanje u kome smo sada zapravo naš izbor, ili su u pitanju utjecaji vanjskih faktora?

KAKO s lakoćom izabrati stanje cjelovitosti, radosti i mira?

Ovaj seminar vam otvara ta vrata. Ovaj seminar vam daje ključeve, urođene alate kroz koje se podešavate i oslobađate svoju pravu PRIRODU. Svoje BIĆE, koje se manifestira kao to jedinstveno, autentično, a opet povezano sa CJELINOM čitavog Sve-Mira, Prirode, Univerzuma.

Povezujemo i uključujemo sve aspekte i elemente ovog našeg čudesnog Bića. Prije svega, radimo kroz tijelo i budimo inteligenciju i svjesnost tijela – kroz dodir i zvuk.

O Dodiru:

Smatra se da novorođena beba može bez hrane preživjeti, ali ne i bez dodira, bez njege i pažnje!

Dodir je ljekovit. Dodir je hranljiv. Dodir je njegujući. Mi svjesno možemo izabrati kakav dodir ćemo dati i kakav ćemo primiti – kako sebi, tako i drugima. Pro-BUDIMO svjesnost o iscjeljujućim moćima dodira čitavog našeg tijela, s posebnom pažnjom na ljekovitost dlanova. Mi kroz tijelo percipiramo, primamo sve! Što i kako biramo što ćemo dati i primati?

Osviješten Dodir je autorska tehnika Margarete Vesne, koju ćemo da primijeniti na seminaru kroz praksu i iskustvo sa sudionicima. Dovodimo naše Biće u stanje u kome je dovoljan jedan dodir na pravo mjesto i s pravom pažnjom i namjerom, da se pokrene iscjeljenje, vitalnost i mir.

Nagomilan stres i potisnute emocije se nakupljaju, akumuliraju i učvršćuju u tijelu u vidu elektromagnetnog naboja koji prouzrokuje bolove i tenzije, a nerijetko to prerasta u “ozbiljne” dijagnoze. U velikoj mjeri je moguće taj naboj otpustiti i osloboditi upravo samo jednostavnim, Svjesnim DODIROM. To je moguće pružiti sebi, to je moguće pružiti drugima. Na našim dlanovima, kao i na drugim mjestima našeg tijela, nalaze se energetski centri, veoma snažnog djelovanja, koje angažiramo da “otope” taj naboj i tenziju, i oslobode traumu koja je nastala. Metodu Svjesnim Dodirom možemo primijeniti i na kronična i na akutna stanja u tijelu. Na seminaru ćemo kroz praksu ući u iskustvo da to i doživimo, osvijestimo i naučimo, te da primjenjujemo kad god nam je u životnim prilikama potrebno, kako bismo pokrenuli procese iscjeljenja i više lakoće u tijelu! Učimo i osvješćujemo kako osloboditi sve te tenzije i stresove. Lako, zabavno, efikasno, brzo, a opet se to radi na dubokoj razini za harmonizaciju Duše i Tijela. I to sve harmoniziramo sa zvukom. Da!

O Zvuku:

„Znate li što je muzika? Mali Božji podsjetnik koji nam kaže da u Univerzumu postoji još nešto osim nas; harmonična veza između svih živih bića, svuda, čak i među zvijezdama.“ Robin Wiliams i August Rush (2007)

Muziku osjećamo cijelom našim bićem a naše tijelo predstavlja instrument u orkestru beskrajnog Univerzuma. Ne postoji ni jedan organ u tijelu koji nije pod utjecajem zvuka, muzike i vibracija. Svako tkivo u tijelu, organu i akupunkturnim meridijanima posjeduje sebi svojstvenu muzičku notu. Kroz pažljivo kreirane vježbe pjevanja i disanja kao i muzičke sekvence i kompozicije, na ovom seminaru ćete imati prilike uroniti u magični svijet zvuka koji je kreiran da dovede do emocionalnog oslobađanja, iscjeljenja tijela i duše, mentalnog rasterećenja, duhovnih spoznaja…

Vibraciono iscjeljenje putem zvuka je autorska tehnika Branislava Micića. Muzika koju koristimo na seminaru kreirana je po pitagorejskoj fekvenciji na 432 Hz gdje su svi tonovi u ljestvici u potpunoj harmoniji s proporcijama prirode, što nije slučaj kod današnjeg načina podešavanja. Smatra se da je frekvencija od 432 Hz matematički usklađeni obrazac univerzuma. Istraživanja pokazuju da 432 herca vibrira u skladu sa zlatnim presjekom odnosno brojem Fi (Fibonaccijev niz), objedinjujući svojstva svjetla, vremena, prostora, materije, gravitacije i magnetizma s biologijom, DNK kodom i ljudskom sviješću. Kada naši atomi i DNK počnu vibrirati u skladu sa spiralnim obrascem prirode, povećava se i naš osjećaj povezanosti s prirodom.

Muzika koju koristimo komponirana je na pitagorejskih 432 Hz, emitira blagotvornu iscjeljujuću energiju i budi kreativne životne snage. Na mikroplanu, ovi frekvencijski rasponi harmoniziraju energetske strukture ćelija i veze između njih. Na makroplanu one harmoniziraju odnose među ljudima, kao i povezanost sa prirodnim planetarnim tokovima. Ove “zaboravljene” frekvencije se ne mogu čuti u klasičnom “western scale” načinu podešavanja instrumenata, odnosno u današnjoj popularnoj muzici.

Pored vježbi pjevanja i disanja radit ćemo meditacije u parovima, uz specijalno kreiranu muziku koja harmonizira fizičko i mentalno tijelo. Posljednjeg dana radit ćemo meditaciju uz opuštajuću frekvenciju Schumannove rezonance (7,83 Hz) dobivenu najnovijim metodama dizajna zvuka.

Također ćemo pronaći fundamentalni ton svake osobe na seminaru (koji one stvaraju svojim glasom) i to je najmoćnija iscjeliteljska alat za harmoniziranje u regeneraciju tijela na razini stanica.

BONUS:

•          Poklon – Schumannova meditacija u trajanju od 50 minuta koju instalirate u vaš telefon!

•          Poklon – specijalno informirane kartice s pitanjima na hrvatskom i na slovenskom!

•          Certifikat – dobivaju svi sudionici na seminaru i slobodu da znanje koje su stekli dijele s drugima!

Autori seminara: Margareta Vesna Agape & Branislav Micić


Margareta o sebi:

Holistički sam terapeut za tijelo i dušu, Body & Conscious Coach. Moj posao je da budem pozivnica za ljude da izaberu živjeti prirodnijim stilom života. Da budu najbolja verzija sebe. Moje osobno iskustvo i ogromna promjena je pozivnica za VAS! Pogledajte fotografije mojih promjena, i shvatit ćete o čemu svjedočim.

Radim energetske tretmane Access Bars, Osviješćen Dodir i edukaciju vas kao praktičara, kada to izaberete za navedene tehnike. Autor sam radionica Svjesne Komunikacije i Čarobnjakove Riznice i Terapije Osviještenim Dodirom. Također održavam radionice i javni sam govornik na temu prirodne ishrane, zdravlja i vitalnosti, te autor knjige Sirova hrana za početnike.

Ja sam osobna pozivnica za VAS dragi prijatelji, kako biste napravili svoje osobne izbore za životne promjene, s lakoćom, radošću i zabavom! Ja ne bih to mogla drugačije raditi, preveliki sam hedonist – zato i vama obećavam – to je moguće ostvariti na zabavan način!

Na sebi „radim“ od kad znam za sebe, jer su tako nametnule životne okolnosti. Pretrpjela sam mnogo nevidljivog zlostavljanja tokom života, kao i mnogi od vas. Sada preporučujem ljudima da prestanu „da RADE na sebi“…. Pozivam vas da „samo“ počnete VOLITI! Sebe, i samim time svijet oko sebe! Ljubav je najljekovitija i najhranljivija Energija u Sve-Miru. Pozivam vas da je PROBUDIMO, jer ona je uvijek tu, čeka na nas, da je prigrlimo i osvijestimo. Samo Ljubav nam je potrebna!

Više o Margareti potražite na www.svesnizivot.com


Branislav Micić

je učitelj glume i audiovizualni umjetnik, Fakultet snimanja i dizajna zvuka je završio na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu gdje je od 1998. godine zaposlen kao tonski inženjer, a od 2010. predaje predmete „Muzička tehnologija“ i „Elektronska muzika“. Bavi se komponiranjem, aranžiranjem, snimanjem i produciranjem muzike i kreira muziku uz instrumente koji su podešeni po pitagorejskom fekvenciji na 432 Hz. Izučavajući tematiku djelovanja frekvencija na čovjeka, došao je do saznanja da takva muzika značajno doprinosi dobrom raspoloženju i zdravlju, pročišćavajući tijelo i um. Također specijalizirao se za poslove CD masteringa i postprodukcije zvuka za film kao i sinkronizaciju crtanih i igranih filmova (dubbing & voiceover). Posjeduje bogato znanje o Apple Mac računarima i Logic Pro X i Pro Tools muzičkim softverima.

Velika želja za dubljim razumijevanjem prirode ljudskog bića i njegovih potencijala dovela ga je do raznih istraživanja na temu vibracijskih polja i frekvencija.  Proučavajući zvuk i frekvencije, radi na istraživanjima muzike koja blagotvorno utječe na čovjekovo bio-polje. Danas se pored predavanja na Akademiji umjetnosti bavi i kreiranjem terapeutske muzike s pažljivo odabranim frekvencijskim rasponima i podešavanjima u cilju pokretanja energetskih tokova organizma aktivirajući sve razine: fizičku, emotivnu i mentalnu.

Svoje 30-togodišnje iskustvo kao tonski inženjer i kompozitor, pretočio je, zajedno sa novim saznanjima o djelovanju muzike na ljudski organizam, u kompozicije koje su se našle na CD-ovima „Muzika sfera 432 Hz“ i „Mudrost šume 432 Hz“. Početkom 2015. godine napisao je knjigu „Muzička tehnologija – osnove snimanja i obrade zvuka“ koja predstavlja nezaobilaznu literaturu za studente Akademije umjetnosti i sve one koji se žele profesionalno baviti snimanjem i dizajnom zvuka. Tema „Utjecaj muzike i vibracija na ljudski organizam“ bit će ujedno i njegova doktorska disertacija 2019. godine.

Više o njegovom radu možete pročitati na web stranici: http://www.muzikasfera.com