Margareta Vesna – Buđenje Čarobnjaka ~ Probuđene veze i odnosi

Margareta Vesna – Buđenje Čarobnjaka ~ Probuđene veze i odnosi

Buđenje i širenje svjesnosti je prvi korak ka osvještavanju povezanost na prvom mjestu sa samima sobom. Kakav odnos imate prema sebi? Što za vas znači „voljeti i njegovati sebe“, i kako to praktično provesti u svakodnevnim životnim situacijama?

Jeste li u potrazi za srodnom dušom? Jesmo li sami sebi svoja srodna duša? Osvijestimo što to uopće znači veza, povezanost, život u jedinstvu? S kime mi to činimo „zajedništvo“? Što je odnos, a što je zajedništvo?

Korak dalje odlazimo budeći i osvješćujući veze, zajedništva, međuljudske odnose. Slijedeći korak u svjesnosti – transformacija međuljudskih odnosa, i što je sve moguće u osviještenoj zajednici i vezi? Kako transformirati postojeće odnose?

mega06Što vas očekuje na seminaru? Ukratko: rad s tijelom kroz procese i tretmane, rad s pitanjima – brzi i jasni rezultati, rad na čišćenju prošlosti i zaostalih nekorisnih obrazaca i uvjerenja i uvezanosti, dnevni rituali, otvaranje ka Svjesnosti i životu u Radosti. Pripremite svoju temu za seminar i to ćemo zajedno odraditi.

Poistovjećujemo li ljude s odnosima koje smo s njima izgradili? To su odvojene pojave – ljudi i odnosi koje gradimo. Ako bismo na svaku osobu u svom životu gledali bez prosuđivanja, bez uvjetovanja, bez etikete, bez očekivanja, bez ikakve točke gledišta – dakle, samo da smo svjesni svega što jest i što je u osobi – mi bismo sa svakim mogli biti u odnosu, tj. u zajedništvu.

Potrebno je razdvojiti ta dva aspekta: vezu-odnos-zajedništvo od osobe. Često za određenu osobu vezujemo određeno iskustvo i očekivanja, točke gledišta i prosudbe, i na temelju toga gradimo određenu vezu, odnos. No, kada bismo svaku osobu promatrali s potpunom sviješću – mogli bismo sa svima i svakim imati zajedništvo iz snova – u radosti i lakoći. Opet, vraćamo se na to, da takav
stav najprije imamo sami za sebe – bez točke gledišta i bez prosudbi i kritike prema sebi.

Primijetite ovo: ni jedan odnos ni veza se nikada ne prekida. Nikada. Zaboravite da je moguć prekid veza – sve što je moguće jest TRANSFORMACIJA odnosa. Što je sve moguće da se ti odnosi transformiraju na opće dobro i zadovoljstvo, zaista zbog svih aktera u procesu bez drame i traume? Što je zaista sve moguće u takvim zajedništvima, koja su podržavajuća i njegujuća?

Kreirati zajedništvo i vezu, ali ne i vezanost je Čarobnjakova tema za buđenje. Kako transformirati postojeće i „bivše“ odnose? Često zbog „bivših“ odnosa smo blokirani u svom razvoju, pa idemo ih OČISTITI I PREOZBRAZITI. Kako da bivše veze i odnosi rade nama u korist, za našu budućnost?

Kako da postignemo zaista duboko unutar sebe osjećaj i stanje zajedništva i jedinstva sa svim živim bićima? Da ih osjetimo kao sebe same, i dublje, da smo zahvalni, bez točke gledišta i bez prosuđivanja, da smo u stanju svijesti koja dopušta i prima sve. Baš sve što dolazi na naš put, jer to sve od Boga dolazi i dolazi u vidu najvećeg blagoslova, za naše najveće dobro. Da primimo baš sve, ponizno, a ipak dostojanstveno? Budite u tom pitanju. Budite u zahvalnosti. I sve najbolje dolazi. Greške ne postoje, jer sve što se odigrava, tu je za naše najveće dobro.

mega07Na seminaru radimo kroz praktične i vrlo konkretne i primjenjive vježbe za svakodnevne situacije. Učimo živjeti i radimo kroz čaroliju pitanja. Pitanja nas otvaraju ka višoj svjesnosti – upravo je svjesnost sve što je potrebno da bismo vodili radostan život u svakom području. Svaki dan seminara je osmišljen tako da prolazimo kroz proces osvješćivanja sebe i sebe u odnosu na druge (ako postoje drugi, ili smo to sve mi).

Rad na seminaru je temeljen najviše na principima Access-a, gestalta i energetskih tehnika Kvantne transformacije, Reikija i Shamballe, te šamanskih učenja južnoameričkih Indijanaca, kao i svega onoga što sam tokom više od 20 godina integrirala u sebi i sada kroz svoj rad dijelim s vama.

Pored svega, uradit ćemo i dinamičan Accessov proces Biomimetičke mimikrije – koji nam omogućava da brišemo obrasce i mimikriju kojom kopiramo druge, svoje roditelje, pretke, prijatelje, neprijatelje i sve druge sa kojima dolazimo u dodir. Ovaj proces služi tome da iz tijela oslobodimo naboj koji smo zaključali kopirajući druge, kako bismo ih bolje razumjeli i poistovjetili se s njima. Pomaže nam osloboditi i izraziti svoje autentično biće.

Kako bismo gradili kvalitetne veze i odnose, na prvom mjestu potrebno je da mi budemo ono što jesmo. Da budemo originalni, da živimo svoju istinu i da budemo integrirana osoba. Da budemo sami sebi svoja srodna duša. Zatim dolazi do toga da u svoj život privlačimo upravo takve ljude. Mi smo svi ogledala jedni drugima, i ono što i sami odražavamo, to i privlačimo i obrnuto. Zato je od izuzetnog značaja da najprije uđemo u proces ljubavi i njege prema sebi, da to unutar sebe kultiviramo i stvaramo, jer samo tada imamo što ponuditi i nekome drugome.

Produbljujemo dalje i budimo Čarobnjake na Zemlji. Dobrodošli!

mega08Seminar će biti interaktivan, dobit će se se puno alata i vježbica primjenjivih za svaki dan, a da to bude s lakoćom. Neće biti potrebna velika volja i disciplina za to, jer su to sve prirodne stvari koje ćemo primjenjivati – to nam je već urođeno i na seminaru se podsjećamo na te stvari.

Učimo i komunikaciju s tijelom kroz aktivnu i vođenu meditaciju, kroz aktiviranje određenih mjesta/točaka na fizičkom tijelu radi bolje povezanosti i utjelovljenja i razvijanja spoznaje i svjesnosti o tijelu. To je način da stupimo i do našeg višeg ja koje sve odgovore za nas zna.

Obećavam lakoću i radost na seminaru, i da kroz te procese očistimo sve (koliko dopustite) što ometa razvoj nas kao bića pojedinačno kao i u međuljudskim odnosima.

Zapitajte se: Koji doprinos i dar može mi pružiti ovaj seminar? Ako idem na ovaj seminar, kako će moj život izgledati za 5 godina, ili za 10 godina? Koje moguće promjene i obilje mi ovaj susret donosi? Seminar vodi Margareta Vesna od 28.7. do 4.8.2017.


mega10Margareta Vesna, holistički terapeut i coach, Access Bars i BodyProces Facilitator, u svojoj praksi radi po načelima Gestalta i Accessa, integrira i energije Reikija i Kvantne transformacije, i šamanske tehnike, trener je optimalne ishrane i energoterapeut metode Osvještenog dodira. Autor knjige Sirova hrana za početnike i osnivač UG NK „Zdraviji Život“, 2007.

U svojoj dvadesetogodišnjoj praksi i osobnoj transformaciji primjenjuje više od 30 metoda i alata integriranih u cjeloviti holistički pristup. Margareta vodi seminare za osobni i duhovni razvoj te radi individualno s klijentima na njihovom osvještenom životu i tjelesnim procesima – na otklanjanju tjelesnih tegoba – od bolova, strahova, depresije, emotivnog naboja, nadilaženja ograničenja. Izvrsne rezultate ostvaruje u radu s parovima i transformaciji svih vrsta međuljudskih odnosa. Osobni rezultati i transformacija njena su najveća preporuka. Autor je radionica i seminara Buđenje svjesnosti i inteligencije tijela i Buđenje Čarobnjaka.

www.svesnizivot.com, www.zdravijiizbor.info, FB: Margareta Vesna