Mila i Fabrizio Micatovich – Praktična Tantra : Mijenjanje iznutra

 

Nakon što smo prošle godine obradili temelje misterioznog Tantričkog puta te važnost transformacije seksualne energije kao nezaobilazne u životu svakog para, ovoga puta će se proučavati čisto fizički aspekt te biološki proces kao priprema za fine energetske promjene i meditaciju unutar našeg tijela.

Za početak radimo na ispravnom držanju tijela te načina kako ono doživljava osjećaje: biti u ravnoteži, istegnuti ili opustiti mišiće. 

Kada uspostavimo kontakt s tijelom, upoznati ćemo se s antičkom keltskom tradicijom tadašnjih svećenika (Druida) koji su pomoću određenih vježbi prikupljali energije iz svemira i Zemlje, te time razbuđivali vlastite skrivene potencijale. Kao vježbe one su vrlo jednostavne i učinkovite, a osim što su prilagođene svim uzrastima mogu se izvoditi bilo kada to želimo. Disanje sa svojim punim ciklusom, kao i tehnika Pranayama, pa sve do uvođenja promjene u vlastitoj seksualnoj energiji. Na ovaj način se približavamo intimnom dijelu nas samih gdje spoznajemo vrijednost fizičke i energetske ravnoteže, potrebne za ‘buđenje’ svjesnosti,otkrivajući tako istinsku ugodu našeg puta kojim se približavamo sve više ka najdubljem dijelu našeg bića.