mr. sc. Jasminka Premerl dipl. ing. (Hrvatska) – Zakonitosti zdravlja i njegova uporaba i praksa

12.6.-19.6.

mr. sc. Jasminka Premerl dipl. ing. (Hrvatska) – Zakonitosti zdravlja i njegova uporaba i praksa

21 stoljeće, vrijeme koje živimo, ima svoje specifičnosti kao uostalom i sva vremena do sada. Danas živimo četvrtu znanstveno tehnološku revoluciju koja je počela u ovom stoljeću! Treća je završila s 2000. godinom i njezino obilježje je bila informatika.

Internet je na čvrstim temeljima i možemo reći, sad se razvija sam od sebe. 20.stoljeće je proteklo u velikom pronalaženju i primjeni kemijskih tehnologija kao i tehnologije proizvodnje oružja. Sve to je uvelike poremetilo prirodne zakonitosti a njihove posljedice osjećamo danas kroz pojavu ponekad i ne rješivih ljudskih stanja i dijagnoza.  Baš iz tog razloga ovo je stoljeće proglašeno stoljećem multidisciplinarnosti s velikim fokusom na zdravlje čovjeka i njegovu prevenciju.

Prema definiciji SZO zdravlje je stanje potpunog tjelesnog, duševnog i društvenog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.

Pokreće se i nova znanstvena disciplina Valeologija – znanost o zdravlju! Danas se zna da je sve informacija. Zdravlje je informacija i bolest je informacija. Koja vam od ove dvije informacije treba i koju ćete njegovati ovisi o svakom pojedincu!

U fokusu ovog seminara je skup vrijednih informacija  znanstveno potvrđenih i u primjeni prihvaćenih. Znanost zna da se zdravlje kao i bolesti odvijaju prema prirodnim, strogo određenim zakonitostima koje su često precizne i neumoljive. Seminar se odvija kroz ŠEST susreta tijekom kojih ćete se upoznati sa zakonitostima zdravlja, upoznati njihovu funkcionalnost i biodinamiku.

U PRVOM susretu upoznajemo prvi zakon – zakon interakcije (atom djeluje na molekulu, molekula na atom).  Da bismo bili zdravi neophodna je harmonizacija svih organa ljudskog organizma.

Na DRUGOM susretu spoznati ćete drugi zakon – zakon cikličnosti odnosno djelovanje organa i organizma u cjelini. Ovaj se zakon temelji na pet elemenata. To su poznata stara znanja iz tradicionalne Kineske i Burjatske medicine (područje Sibira). Današnja istraživanja i otkrića u valeologiji temelje se na povezivanju principa pet elemenata sa novim spoznajama iz kvantno informacijskog pristupa zdravlju općenito. Zakon cikličnosti dati će vam uvid gdje se nalazi ključ zdravlja.

U TREĆEM susretu upoznati ćete temelj Burjatske medicine preko zakona čišćenja tijela. U svojoj knjizi ‘Kako postati zdrav’ poznati američki liječnik i nutricionist Herbert M. Shelton piše: ”Bez obzira koji je naziv bolesti – tonzilitis, endokarditis, gastritis, kolitis, cistitis, ili bilo koji drugi svi počivaju na toksemiji”. Pristalica te iste koncepcije je i akademik J.M.Lopuhin koji je otkrio metodu kemosorpcije  i za to je dobio državnu nagradu SSSR-a. Osnovni zadatak tijekom procesa obnavljanja zdravlja je neutralizacija i izbacivanje toksina iz organizma.

U ČETVRTOM susretu upoznati ćete  zakon vode! Često se čini da nema ništa jednostavnije od vode i njezine zakonitosti. Molekula vode je vodeća molekula u grupi 25 molekula koje su promijenile svijet. Ona prekriva 75% Zemljine površine, a u tolikom je otprilike postotku zastupljena i u ljudskom tijelu.  Jedina je tvar koja se u prirodi pojavljuje u tri stanja. Njezina posebnost je u činjenici da je čvrsto stanje lakše od tekućeg i zato led može plutati na površini.  Što mislite, da li voda pamti? Što je istina koja se krije u toj čarobnoj molekuli? Posljednjih godina počela su otkrića čuda vode na koje suvremena znanost nema odgovora. Ja vas pozivam da zajedno napravimo vaš podložak za vodu Fraktalnim crtežom na Teslinoj spirali i da donesete odluku da li će voda koju pijete pamtiti vašu odluku ili ne, bez obzira što suvremena znanost mislila o tome!

PETI susret je otkrivanje zakona disanja i kretanja! Povezanost disanja i stanja našeg uma poznato je tisućama godina. U drevnom taoizmu jogijskim spisima kao i u medicinskoj praksi Indije, Tibeta i Kine. U novije vrijeme, bezbrojna znanstvena istraživanja potvrdila su tu drevnu mudrost povezavši pravilno disanje sa ublažavanjem nekih od naših najpodmuklijih zdravstvenih tegoba. Terapija dahom katkad povezana s drugim tehnikama kao što je biološki povratna informacija dokazano olakšava a ponekada i izliječi migrene, hipertenziju, epilepsiju, astmu, panične napade, koronarne srčane bolesti itd. Istraživanja opuštanja pokazale su da tehnika disanja može pomoći u sprečavanju oboljenja tako što ljude čini manje podložnim virusima te na taj način smanjuje krvni tlak i razinu kolesterola. Istraživanje  povezivanje daha i pokreta može vam poslužiti kao polazište za vlastito kreativno preispitivanje.

U ŠESTOM susretu usvajamo šesti zakon zdravlja – zakon dosljednosti!

Prvo pravilo: ja sam ja (spašavanje utopljenika je zadatak utopljenika).

Drugo pravilo: biti, raditi, imati.

Treće pravilo – 3’K’ Nikole Tesle.

Teslina spirala lijevi i desni spin i njezina primjena u praksi.

I kako kaže pjesnik Gustav Krklec ”Znaš li što izvor žubori u sjeni? Život je pokret! Probudi se! Kreni!’