Nagual Uchu i Tadeja Škorja – Moderni šamanizam, Dvije ceste – Plava cesta

Uchu and Tadeja for Harmony 2015Šamanizam je najranija duhovna praksa poznata čovječanstvu. On se i dalje prakticira diljem svijeta, sve do današnjih dana. To nam pokazuje da je sve u postojanju živo i posjeduje dušu. Mi smo dio Majke Prirode, ne stojimo iznad i povrh nje. Plava cesta je cesta šamanskih putovanja. U američkoj šamanskoj tradiciji četiri smjera plava pot predstavlja zapad-istok, fizičko-duhovni put. Tijekom ovog tjedna doživjet ćete putovanje svijesti prema paralelnoj stvarnosti poznatoj kao donji svijet, srednji svijet i gornji svijet. Sudionici će također upoznati neke od tehnike crvene ceste, osi sjever-jug (ceste mentalno-emocionalnog sebstva), no glavni posao će biti učinjen na plavoj cesti.

Uchu i Tadeja će voditi sudionike kroz niz iskustvenih vježbi:

– Putovanje u donji svijet kako biste susreli vašu osobnu životinju snage
– Putovanje dohvata duše
– Putovanje u srednji svijet kako biste promatrali događaj budućnosti
– Putovanje u gornji svijet kako biste upoznali više sebstvo
– Vježbe izražavanja svijesti
– Lucidno sanjarenje i šamanski snovi
– Tehnike šamanskog iscjeljenja
– Obred Despacho
– Obred vatre

Imajte na umu da je program podložan manjim promjenama ovisno o energiji i potrebama grupe! Ako je moguće, mi ćemo zaključiti seminar s obredom despacho iz tradicije peruanskih Q’ero Indijanaca i obredom vatre na obližnjem nenaseljenom otoku.

– fotografije sa Kaxinawa Indijancima –      

am02am03am06
am04am08am07

Voditelji

Nagual Uchu je učio i prakticirao šamanizam u Meksiku, Peruu i Brazilu. Bio je dijelom kruga Carlosa Castaneda, te je usko surađivao s Merilyn Tunneshende (s Nagual ženom iz kruga Don Juan). Proveo je godine putujući diljem svijeta, živeći među afričkim i sibirskim šamanima, dobivajući bogato iskustvo u radu s energijama. On kombinira i integrira drevno znanje i tehnike u urbani-moderni šamanizam koji je primjenjiv u 21. stoljeću, u našim svakodnevnim životima. Posljednja dva desetljeća Uchu predaje i trenira drevne šamanske tehnike prilagođene suvremenom životu u cijelom svijetu. Trenutno predaje po Europi.

Tadeja Škorja: Daroviti sanjar iz djetinjstva je otkrila cijele nove svjetove u sanjajućim stvarnostima kroz šamanske obrede, kada se sprijateljila s Nagual Uchuom te je počela trenirati s njim. Zajedno su radili proteklih 3 godine, organizirali su seminare i radionice po Europi.

Facebook: Nagual Uchu – Moderni šamanizam, Tadeja Škorja
www.nagual-uchu.com/blog
www.en.arianasyard.com