Natasa Kern – NUMINOZNOST – manifestacija ljudske veličine u sebi (biodanza)

Natasa Kern – NUMINOZNOST – manifestacija ljudske veličine u sebi (biodanza)

natasa-kern-01Biodanza je pažljivo smišljena vježba antropologa i psihologa Rolanda Tora Araneda, koja nam omogućuje duboko i iskreno doživljavanje samog sebe i života općenito. Zbog metodologije »doživljavanja« intenzivno potičemo razvoj naših potencijala.

Numinozno: tome je Rolando Toro posvetio zadnje godina života. Numinozno znači najbolja strana čovjeka, znači ljudsku veličinu. U antropološkom smislu, to shvaćamo kao „sveto“. Sveto, koje je još neotkriveno, nepoznato, nešto što čovječanstvu još uvijek predstavlja tajnu. Tu tajnu, koja postoji u nama samima  ne možemo svjesno uhvatiti.

Rolando Toro je istraživao taj pojam numinoznost (osnovao ga je Rudolf Otto, kasnije C.G. Jung) i otkrivao je najbolje strane čovjeka, ono sjeme etike, koja postoji u srcu čovjeka. Ove najbolje strane se po njegovim istraživanjima potiču punim doživljavanjem hrabrosti, ljubavi, osjećaja i prosvjetljenja . U tom tjednu biodanze na Harmony programu ćemo poticati ove naše kvalitete kako bi se mogle što više izraziti.