Nataša Radanović – Thai masaža & Reusi Dat Tom vježbe (Thai joga)

Nataša Radanović – Thai masaža & Reusi Dat Tom vježbe (Thai joga) 

“Probudite svoj osjećaj kroz dodir”

natasa-thai-1Ovaj jedinstveni retreat u predivnom okruženju u prirodi pružit će nam priliku da na vlastitoj koži iskusimo rad  s tijelom i da ga istovremeno razumijemo. Pustimo potpuno svakidašnjicu za sobom. Duboko udahnimo i ništa ne očekujmo.  Budimo jednostavno otvoreni za sve. Naučimo kretati se i prepuštati se kretanju. Naučimo pustiti i opustiti se.

U vremenu našeg  učenja upoznat ćemo užitak primanja i davanja tajlandske masaže. Davanje masaže  je ovdje shvaćeno kao fizička aplikacija dobrote i ljubavi. Zajedno ćemo učiti, masirati, meditirati i, naravno, prakticirati drevne vježbe Reusi Dat Tom. Umjetnost liječenja thai masaže je vještina koja se uči godinama, no preko ovog seminara moći ćete naučiti efikasne tehnike kojima možete podržati svoju obitelj i prijatelje u svakodnevnim situacijama.

Nuad Boran (thai masaža)  je efikasna i ugodna forma rada na tijelu. Možda bi trebalo reći da ona nije masaža klasičnog tipa i nema puno sličnosti s istom. Njena tehnika i pristup su potpuno drugačiji u odnosnu na  masažu gledano sa stajališta zapadne medicine. Prije svega u pitanju je holistička terapija (eng. whole – jedno, cijelo ), koja osobu promatra kao cjelinu. Ona je dio tradicionalne tajlandske medicine i kao takva predstavlja jednu od najstarijih istočnjačkih tehnika liječenja. Stoljećima se prenosila učeničkim nasljeđem i duboko je vezana za budističku duhovnu praksu. U istočnjačkoj medicini životna energija se smatra važnijom od bilo čega drugog što može tijelo održati snažnim i zdravim. Stres, emocionalne traume, fizičko iscrpljivanje, nezdrave dijete i virusi mogu itekako oštetiti naš energetski sistem i kasnije preći u različite zdravstvene poremećaje. Zato je vrlo važno preventivno djelovati kako do takvih stanja ne bi došlo. U sebi objedinjuje: akupresuru i refleksnu masažu, duboki i dozirani pritisak, ugodno istezanje svih mišića u tijelu te rad s ljekovitim thai balzamima i vrućim biljnim kompresama. Osim opuštanja pospješuje i pokretljivost zglobova, poboljšava držanje, disanje, fleksibilnost, probavu i cirkulaciju. Postiže se prirodna gipkost mišića, smanjuje se emocionalna i živčana napetost, i ostvaruje dubok osjećaj mira u toku i nakon tretmana. Thai masaža radi s energijom koja čini život i pomaže čovjeku da osvijesti i razumije uzrok poremećaja.

natasa-thai-2

Reusi Dat Ton je drevni sustav vježbi koji je potekao od Reusi-ja (Rišiji, Yogiji) i koristi se za samoodržavanje zdravlja i čišćenje Sen kanala. Sastoji se od vježbi disanja, samomasaže, akupresure, dinamičkih vježbi, postura, mantri, vizualizacije, meditacije. Nazivaju je i Thai joga. Preko ovih tehnika samomasaže upoznat ćete se bolje sa vašim tijelom. Samim time možete imati veće razumijevanje prilikom davanja masaže na drugom tijelu. Vrlo su korisne i njihovim redovitim vježbanjem utječe se na balans tri tijela (fizičko, energetsko i mentalno).


Nataša Radanović se stručno usavršavala u Italiji, Indiji i Tajlandu. Profesionalno se bavi masažom od 2003 godine. 6 godina je boravila i radila u Italiji kao Spa i Welness terapeut. U Indiji se posvetila joga terapiji, a odlaskom prvi put na Tajland otkriva potpuno drugačiju formu rada na tijelu i tradicionalnom Thai terapijom se od tada ozbiljno bavi. Certificirani je fizioterapeut, yoga učiteljica i terapeut tradicionalne thai terapije. Član je Thai healing Alliance International (THAI) asocijacije.