Nestor Kornblum – Zdravlje i harmonija kroz zvuk, glas i nadtonove

17. 7.–24. 7.

Nestor Kornblum (Španjolska, Velika Britanija) – Zdravlje i harmonija kroz zvuk, glas i nadtonove

Nestor Kornblum: Zvučni terapeut, međunarodni učitelj terapijskih zvučnih tečajeva i nadtonskog pjevanja, glazbenik, direktor Udruge za zvučnu terapiju.

Iskustvena radionica u vidu seminara jednog od najistaknutijih voditelja radionica i predavača u zvučnom i iscjeljujućem pjevanju u Europi. Kratak pregled teorije i znanosti o tome kako funkcionira zvučno iscjeljenje, uz praktične demonstracije.

Naučite magičnu Vokalnu tehniku nadtonskog pjevanja, sa sustavom koji je Nestor osmislio tijekom 23 godine. Otkrijte neke od njegovih potencijalnih primjena kao alat za iscjeljivanje.

Uživajte u miru i jedinstvu grupnog intoniranja, koristeći vaš glas u harmoniji.

Doživite terapeutske vilice za ugađanje, posebno prilagođene frekvencijama prirodne harmonije za vraćanje ravnoteže i harmonije.

Nestorova jasnoća, humor i jednostavan stil jamče zabavno i vrlo praktično iskustvo. Svatko će dobiti korisne zvučne alate za vježbanje kod kuće. Nestor će tijekom radionice uključiti demonstracije nadtonskog pjevanja.

Svaki dan će uključivati vježbe zagrijavanja i disanja, vježbe pjevanja u tonovima ili vilicama i glasovne sesije.

Tko može imati koristi od ovog tečaja?

  • Svatko zainteresiran za zvuk
  • Terapeuti svakog modaliteta liječenja koji žele integrirati zvuk u svoju praksu. To može uključivati jogu, Tai Chi, masažu i rad s tijelom, ples, kranio-sakralnu terapiju i druge mogućnosti
  • Najvažniji aspekt ove terapije je da svi uče koristiti alate koje već posjeduju kako bi iskusili zdravlje, dobrobit i povišenu vibraciju.

Nestor Kornblum (Južna Afrika / Španjolska) je ravnatelj i suosnivač Udruge za zvučnu terapiju i harmonijske studije (Španjolska) i Međunarodnog udruženja za zvučnu terapiju (I.A.S.T.). Zvučni je terapeut, autor, voditelj i glazbenik međunarodne reputacije, a danas radi i provodi tečajeve Iscjeljena zvukom širom svijeta. Nekoliko je puta imao intervjue na televiziji, radiju i tisku te piše članke na engleskom i španjolskom jeziku kao načine iscjeljenja. Zajedno sa suprugom i partnericom u zvuku Michele Averardom objavio je nekoliko CD-ova za glazbu, meditaciju i opuštanje. Njegova cijenjena knjiga s CD-om, Nadtonsko pjevanje: praktični vodič sadrži jasne vježbe i tekst na 6 jezika za učenje tih vokalnih tehnika.

Nestor je sposoban, koristi razne tehnike za nadtonske harmonije ili čiste frekvencije unutar glasa, zna pjevati dva, tri ili čak 4 simultana zvuka, s rasponom od 5 oktava. To mu je znanje omogućilo da drži majstorske tečajeve o vokalnim harmonijama na nekoliko sveučilišta. Nastupao je na festivalima Svete glazbe, festivalima posvećenim umjetnosti iscjeljivanja, katedralama, pa čak i svjetskim glazbenim festivalima. Među članovima publike bili su prestižni likovi kao što su H. Dalaj Lama, Nelson Mandela i nadbiskup Desmond Tutu.

Trenutno sa svojom obitelji živi u Španjolskoj. On i Michele sagradili su veliku zvučnu kupolu u kojoj se odvijaju brojne radionice – Centar iscjeljujuće kupole.

Nestor Kornblum and Michele Averard

International Teachers of Healing Sound Training Courses
Authors, Workshop Leaders, Creators of Healing Music
Directors and co-founders of International Association of Sound Therapy I.A.S.T
Asociación de Terapia de Sonido y Estudios Armónicos
Sonidos que Sanan S.L.
www.harmonicsounds.com
YouTube: http://www.youtube.com/user/HarmonicVoices
Facebook Musician Profile: http://www.facebook.com/NestorKornblumAndMicheleAverard