Nicola Poinelli -Biodanza – Iznjedriti unutrašnju vatru na putu do preobrazde i osobne realizacije

Nicola Poinelli – Biodanza – Iznjedriti unutrašnju vatru na putu do preobrazde i osobne realizacije

Ples je život – plešimo vatru!

Biodanza je disciplina koja nam omogućava da izrazimo ono naše najdublje na postupan i delikatan način, te da dovede naše obećavajuće potencijale u svakodnevnicu našeg života. Ona nas poziva da se povežemo s našom unutarnjom vatrom, stimulira nova zadovoljstva u svakom pokretu, u svakoj gesti i pri svakom susretu, a kako bi nam život bio ispunjeniji i radosniji. Svrha ovog seminara bila bi da izrazimo različite nijanse naše Vatre, a koja je kako se ispostavilo u mnogim slučajevima, najviše potisnut i kontroliran element. Vatra je odlučnost, hrabrost, fitilj, snaga, čvrstoća i vitalnost. Vatra je užitak i zavođenje, ona toplina jednog zagrljaja i u intenzitetu jednog pogleda. Vatra je transformacija, otvaranje prema svijetu, stvaranje vlastitog životnog prostora, te unošenje strasti u sve ono što radimo.

U postupcima preobrazbe najbitnije je ostvariti kontakt sa našim istinskim željama i djelovanje u pravcu njihove manifestacije, napuštajući one koje nas više ne zadovoljavaju, a obnavljajući one koje su nam potrebnije za sadašnji trenutak, neprekidno održavajući emocionalnu povezanost sa životom.


nicolaNicola Poinelli: Instruktor Biodanze po metodi Ronalda Tora, pri školi za instruktore u Bolonji. Tu je kasnije i nastavio sa suradnjom. Već dugo vodi tjedne grupe za odrasle u gradu Breši, gdje i živi.

Specijalizirao u slijedećim tematikama: 
Indentitet i četiri elementa, Biodanza i oslobođeni muževnost i ženstvenost, Put Heroja te Glas, glazba i udaraljke.

http://www.biodanzabologna.it/it/biodanza/oggi