Petra Alkal – Kundalini joga – Sreću stječeš rođenjem

Akal Puran Kaur (Slovenija) – Pravo na sreću stječeš rođenjem

Svaki čovjek u sebi nosi čežnju da bi bio sretan. Iza svih ostalih želja krije se čežnja za srećom. Problem je u tome što čovjek formira i podsvjesne uzorke koji stvaraju osjećaj nesreće. Osim toga vrijeme u kojem živimo od nas zahtjeva stalnu učinkovitost, izdržljivost i savladavanje kompleksnih situacija zbog čega možemo izgubiti kontakt sa sobom i svojim potrebama. Svakodnevni izazovi su prilika za uklanjanje starih neučinkovitih načina djelovanja – života iz uma i ega. Kundalini joga nudi nam učenja i tehnike preko kojih se možemo povezati sa svojom dušom i podsvjesno čistiti uzorke koji blokiraju našu recepciju i odabir našeg rođenog prava – sreću. Kada prihvatimo svoju cjelinu i povezanost s kreativnim postojanjem, život postaje puno mogućnosti za širenje našeg neograničenog potencijala, za iskustvo radosti, ljubavi i ispunjenosti.

U Kundalini jogi spajamo mentalne i fizičke energije te energije živčanog sustava i dovedemo ih u okrilje volje koja je instrument duše. Naglasak je na toku koji predstavlja redoslijed položaja, tehnika disanja i zvukova koji omogućuju manifestaciju određenog stanja svijesti. Položaje često neko vrijeme držimo do točke kada se um predaje mudrosti tijela. Tijelo je sustav koji se regulira sam i reagira primjereno kada mu nedostaje pogrešnih zahvata ega. Kundalini joga primjerena je za svakoga, čak i za one koji se do sada niste još sreli s jogom. Put je za svakoga koji želi vještinu s kojom će prkositi izazovima današnjeg vremena.

Petra Akal Puran Kaur certificirana je učiteljica Kundalini joge, bioterapeutica i prije svega učenica života. Istraživanje različitih načina samo upoznavanja ju je prije nekoliko godina dovelo do Kundalini joge i počela je osjećati njezinu širinu, dubinu i transformacijsku moć. Kundalini joga je u njezin život donijela više razumijevanja, opuštenosti i ispunjenosti. Svoju misiju vidi u dijeljenju tog znanja sa svima koji žele osjetiti svoj radostan i beskonačni ja, pronaći unutarnji mir i zaživjeti snagu i ravnotežu u svom životu.

AKAL Kundalini Yoga