Petra Jeretina (Slovenija) – Spoznavanje uzoraka na Feldenkrais način

14.8.-21.8.

Petra Jeretina (Slovenija) – Spoznavanje uzoraka na Feldenkrais način

Navike i brži ritam života prisiljavaju nas k što većoj učinkovitosti u svemu što radimo, poslovno ili u slobodno vrijeme. Čak i odgoj i društvena okolina od nas traže sve veće napore, a posljedica toga su različite psihičke i fizičke tegobe

Metoda Feldenkrais nudi ideje i mogućnosti kako s manje napora i drugačijim uzorcima kretanja promijeniti prihvaćanje sebe i okoline. Na ovom seminaru ćemo se kroz različite lekcije kretanja posvetiti minimalnim razlikama u osjećajima koje mogu temeljito i jednostavno promijeniti naše samopouzdanje, a s njim i našu sliku sebe.

Metoda Feldenkrais oslobođava nas već prihvaćenih uzoraka te nam omogućuje nov način kretanja, mišljenja i samosvijesti. Pomoću pokreta istražujemo biološke i kulturne aspekte pažnje, osjećaja, namjere i mišljenja. Postajemo svjesni kako su ljudski razvoj, učenje i kretanje međusobno povezani. Jedinstven je to put prema razumijevanju nas samih i naših bližnjih, učenja i mijenjanja.

Tehnika koja se temelji na produbljenom znanju biomehanike, neurologije, razvojne motorike, psihologije, pedagogije … djeluje na središnji živčani sustav, gdje se neprikladni uzorci mijenjaju i transformiraju u određenom pojedincu.

Na seminaru trebate ležaljku, veći ručnik, udobnu odjeću, bocu vode, veći šal i puno znatiželjnog, istraživačkog duha.

Seminar će izvoditi međunarodno certificirana učiteljica metode Feldenkrais Petra Jeretina.