Jutarnje vježbe

Jutarnji program

Joga – svako jutro osim petka od 7:00 – 8:00

Lagane vježbe rastezanja i asane (joga položaji) mobiliziraju kralježnicu i zglobove, potiču slobodan protok energije, poboljšavaju našu sposobnost koncentracije i osjećaj ravnoteže. Čine nas pokretljivima i daju nam osjećaj lakoće s kojim krećemo u dan s puno energije i, istovremeno, s unutrašnjim mirom.
Pranayama (vježbe disanja) i jednostavne tehnike opuštanja upotpunjuju sat joge i potpomažu u regeneraciji cijelog našeg sustava.15.6. – 29.6.Zdenka Parat Došek (Hrvatska)
29.6. – 6.7.Damir Šota (Hrvatska)
6.7. – 13.7.Monika Pekošak (Slovenija)
13.7. – 27.7.Ana Stojković (Srbija)
27.7. – 10.8.Dragan Marković (Srbija)
10.8. – 24.8.Sonja Vojvodić (Crna Gora)
24.8. – 7.9.Jovan Stefanov (Srbija)

Jutarnja prana – šetnje po maslinicima , plićacima, plivanje – svaki dan od 5:00 sati – idealan način početka novog dana sa izlaskom sunca.

Svako jutro, desetak minuta prije svitanja, započinju aktivnosti prikupljanja prane šume, svjetla izlazećeg sunca, uzemljenja iz morskog plićaka, inhaliranje mora i plivanja u smjeru Sunca. Hira Ratan Manek, sunčani yogin, prenio nam je tehniku za održavanje i postizanje dobrog zdravlja i mirnog uma – “Sun Gazing”, gledanje u sunce u periodu poslije izlaska i prije zalaska Sunca koja će također biti uključena.
Jutarnja šetnja, s navedenim aktivnostima, traje oko 45 minuta.


Trčanje i jutarnje kupanje Subota, nedjelja i četvrtak u 5 h 30 min, utorak 21 h 30 min, i po dogovoru … – Goran Stanojević (Hrvatska)

Otok Pašman, mjesto gdje se održava već legendarna trail utrka Škraping, obiluje prekrasnim stazama za trčanje. Uz klasičnu asfaltnu podlogu pored obale mora postoji velik broj staza u prirodi koje vode na neka od mjesta s najljepšim vidicima na otoku i tamo se može dočekati izlazak sunca. Nakon jutarnjeg trčanja odlično je osvježiti se u moru na nekoj od obližnjih plaža te nastaviti dan odlaskom na vježbanje joge, do ina, tai chia … Utorak je rezerviran za noćni trening, za poseban doživljaj trčanja pod zvijezdama.

Četvrtkom je u planu malo dulji trail run gdje se trči do Velikog Bokolja, najvišeg vrha na otoku, a oni ambiciozniji mogu otići i do Malog Bokolja, vrha Oštro ili čak do Ždrelca.

Harmony staze za trčanje na Pašmanu:

Harmony plivanje:


Gimnastika samostalnog vježbanja sastavljena od strane Međunarodnog instituta za preventivnu medicinu iz Tokia – Uroš Vukša (Srbija) –  Svakog jutra od 6:15 – 7:00 (osim petka)

ZA SVAKI DAN I ISPUNJEN ŽIVOT

Uživat ćemo u umjetnosti koja se temelji na iskustvu tradicionalne orijentalne medicine. Svakog dana od 06 i 15 h naše druženje započet ćemo vježbama čiji je glavni cilj upoznavanje i njegovanje vlastitog tijela i duha. Primijent ćemo program vježbi koji je jednostavan, siguran, efikasan i u skladu s funkcijom i konstrukcijom našeg  tijela, čijim pristupom ćemo ostvariti iznimne rezultate u prevenciji i ispravljanju položaja zdjelične regije, zglobova kukova, pravilno postavljanje  stupa kralježnice čime istovremeno dolazi do rasterećenja mekih tkiva. Sva razgibavanja radit ćemo s potpunim poštivanjem granica našeg fizičkog maksimuma, tj. priodne istezljivosti tijela. Na zabavan i jednostavan način pravilno ćemo održavati i oblikovati naša tijela.


5 tibetanaca – vježbe pomađivanja – Saša Radomirović (Srbija) – Svako jutro osim petka od 7:30 – 8:00