Romana Đekić – Svjesni odnosi kroz razumijevanje Urođenog zdravlja

Romana Đekić – Svjesni odnosi kroz razumijevanje Urođenog zdravlja

Svi žudimo za dubokom povezanošću. Želimo se približiti nekome, osjetiti ih, poznavati, voljeti, ponekad čak i stopiti se s njima. Kroz to, mi želimo poznavati i osjetiti Sebe.

U ovom traženju povezanosti, i ne samo u ljubavnom odnosu već u svim odnosima, mogu se pojaviti mnogi strahovi. Jer, ako se približimo i otvorimo, drugi bi mogli vidjeti naše skrivene dijelove, našu slabost, bol, izgubljenost, tamu. Mogli bi nas odbaciti, mogli bismo biti povrijeđeni.

Na površini to izgleda kao nesigurnost, frustracija, ljutnja, bijeg, ogorčenje, ljubomora, okrivljavanje i drugo. Odnos se može činiti kompliciran. Možda ne znamo što je pravo, a što krivo, i kako izaći iz te neugodne stvarnosti.

Kada strahovi prevladaju, mi odemo ili u pravcu svađa i konflikata, ili povlačenja i razočarenja. Zatvaramo se u svoj obrambeni oklop. Ovdje nema povezanosti za kojom žudimo.

Kada ljubav i razumijevanje prevladaju, mi prilazimo bliže i bliže, drugoj osobi i sebi. Otkrivamo ljubavne dijelove u sebi za koje nismo znali da postoje. Doživljavamo sirovu ranjivost i slatkoću intimnosti. Učimo puštati naše oklope, naše maske, našu potrebu da budemo u pravu, da imamo kontrolu, da zahtijevamo, okrivljavamo i kritiziramo. Tako se vraćamo sebi – našem mekom, ali snažnom, ranjivom, ali moćnom prekrasnom sebi, punim ljubavi i topline. Odavde vidimo jasnije, osjećamo bolje, i povezanost je prisutna kao prirodna stvar.

Na ovom seminaru, nadam se potaknuti vašu vlastitu mudrost o tome kako izabrati ljubav i razumijevanje, umjesto straha. Dublje shvaćanje i otvaranje uvidima bit će potpomognuto upoznavanjem s transformativnim učenjem Tri principa psihološkog i duhovnog blagostanja (Um, Svijest, Misao), još zvanim i Urođeno zdravlje. Ovi principi su temelj svakog ljudskog iskustva, elementi od kojih se naša iskustva stvaraju, iz trenutka u trenutak.

Uz ovaj pristup, prepoznajemo naše urođeno zdravlje, i sposobnost da volimo, budemo sretni i povezani, koju imamo već sada u sebi.

Dobrodošli ste bez obzira želite li poboljšati i bolje razumjeti svoj ljubavni ili bilo koju drugi odnos, uključujući i odnos prema sebi.

*** Tri principa se već 40-tak godina s velikim uspjehom koriste u svijetu za poboljšanje svih životnih  područja – mentalnog i emocionalnog zdravlja i blagostanja, za poslovne i sportske uspjehe, osobni rast i razvoj. Podučavaju se u školama, bolnicama, centrima za beskućnike, zatvorima, poslovnim korporacijama i privatnim savjetovalištima.

Pogledajte par videa o Tri principa: Video snimke.


Voditeljica: Romana Đekić (www.romanadekic.com)

Romana se više od 20 godina bavi zdravljem i svjesnošću, odnosno fizičkom, psihičkom i duhovnom komponentom življenja. 8 godina je radila kao homeopat, iz čega je proizašla i njena knjiga Homeopatija za svakoga. Zadnjih 6 godina posvećena je pomaganju uglavnom kroz prenošenje razumijevanja Tri principa (Um, Svijest, Misao), koje su njoj i tisućama drugih donijeli velike pomake u svijesti i pozitivne promjene u mnogim područjima života.

Romana trenutno radi u Hrvatskoj i inozemstvu. Drži individualne konzultacije, grupne seminare te je mentorica i povremena predavačica u školi za voditelje Tri principa u Londonu (The Insight Space – Three principles facilitator training), u kojoj je i diplomirala.