Sandra Brborović – Svjesno planinarenje & yoga treking

Sandra Brborović – Svjesno planinarenje & yoga treking

fotografija-sandraSvi mi tražimo put kako biti bolji, uspješniji, sretniji. Puno je putova s različitim nazivnicima. I svi nas u konačnici vode k samome sebi. Jedan od njih je priroda. Nije li priroda naš najveći učitelj? Čujemo li njen govor? Toliko je poruka u svakom njenom izražaju, govori nam iz svih svojih oblika, boja i mirisa. U trenutku kad joj se približimo, svjesno zakoračimo njenim stazama, usmjerimo pažnju na njene detalje, ona nam otvara put do nas samih.

„Look deep into nature, and then you will understand everything better.“ – Albert Einstein

Seminar svjesnog planinarenja & yoga treking održat ćemo upravo u prirodi, na stazama otoka Pašmana. Učit ćemo povezati snagu prirode sa samim sobom, kroz dvije izuzetno ispunjavajuće aktivnosti; planinarenje i yogu. Seminar je namijenjen svima koji traže edukaciju u autentičnom okruženju, izvan zidova učionice, i drukčiji doživljaj od hodanja u prirodi. Ugodne pješačke ture u mediteranskom podneblju bit će usklađene s prakticiranjem yoge na terenu; kroz fizičke vježbe, tehnike disanja i meditacije u prirodi podržat ćemo otvaranje tijela, uma i duše. Svjesno planinarenje i yoga, u svojoj jedinstvenoj sinergiji, učit će nas onome što smo možda zaboravili; pravilnom hodanju i disanju; kretanju uz što manje napora, pročišćavanju uma, usmjeravanju pažnje na sadašnji trenutak i intenzivan doživljaj prirode. Cilj nam je kroz aktivan pokret u kontaktu s prirodom pronaći harmoniju unutar samih sebe, prepoznati duboku povezanost s okruženjem, povezati svoj dah s dahom prirode, prepoznati put vlastitog bića.

Uz svakodnevna hodanja i obilaske prekrasnih vidikovaca, vrhova, plaža i prirodnih ljepota otoka Pašmana, u sklopu seminara predviđen je i jedan cjelodnevni izlet brodićem na mali otočni biser Jadrana – pješčani otok Vrgadu. Dnevni pješački izleti kao i vježbe yoge bit prilagođene početnicima a u ovim aktivnostima uživat će i oni s malo više iskustva.

Za pješačke aktivnosti poželjno je ponijeti treking cipele ili jače tenisice, mali ruksak za osnovne stvari (lunch paket, voda, zaštitna kapa ili marama za glavu, krema za sunčanje,  sunčane naočale i sl.), a dobro je imati podložak za sjedenje i vježbanje (karimat) te planinarske štapove za hodanje.

Pridružite nam se i u kontaktu s prekrasnom mediteranskom prirodom, osluhnite što priroda govori vama!


“Tko traži cilj, ostat će prazan kad ga dosegne, tko pak nađe put, cilj će uvijek nositi u sebi.”
Nejc Zaplotnik, legenda slovenskog alpinizma


Sandra Brborović je dugogodišnja iskusna planinarka, duboko privržena prirodi, planinama i svjesnom kretanju. Planine su njena inspiracija, njen medij rasta, poligon za pomicanje granica i prostor svjesnog bivanja. Certificirani je vodič s licencom Hrvatskog planinarskog saveza. Planinari već 15-ak godina, popela se na mnogobrojne atraktivne planine u Europi, uključujući i mnoge alpske vrhove iznad 4000m n/v, a iskusila je i čar planinarenja na visinama sjeverne Afrike, te iznad svega na jedinstvenoj i moćnoj Himalaji.

Sandra pored svojih planinarskih uspona, dugi niz godina prakticira yogu, koju dodatno usavršava raznim seminarima te pohađanjem obuke za učitelje yoge (RYT 200), registrirane od strane Yoga Alliance, u kolijevci joge – Indiji. Vodi redovite yoga satove u Zagrebu, a dvije velike strasti; planinarenje i yogu objedinjuje kroz aktivnosti udruge za podizanje kvalitete življenja i boravke u prirodi pod nazivom ‘Na putu prema gore’ sa sjedištem u Zagrebu.

Organizira i vodi radionice svjesnog planinarenja, yoga radionice, aktivne odmore i boravke u prirodi u Hrvatskoj i Sloveniji potičući samorazvoj čovjeka uz neposredno iskustvo i svjestan pristup aktivnostima koje povezuju čovjeka i prirodu.

www.na-putu-prema-gore.com, www.on-the-way-up.comwww.facebook.com/naputupremagore, email: info@on-the-way-up.com, +385 (0)99 3116 567