Sherakai Rita Shiller – Tantricki rad na tijelu

Sherakai Rita Shiller – Tantricki rad na tijelu

Na ovoj radionici Tantrički rad na tijelu doživljavamo kao nesto predivno:

Susret nas može usrećiti! Na ovoj radionici ćemo doživjeti tjelesni kontakt na ugodan način i time se darovati. Vježbe dodira iz tantre, vježbe pokreta i energetske vježbe otvaraju nam srce i osjetila. Pozivam vas da uživate u tome i da na taj način susretnete svoje unutarnje biće.

Moje tijelo je divan hram, u njemu stanujem u ovom životu. Često razne prostorije tog hrama leže nekorištene i prazne. Prihvatit ćemo te prostorije i darovati im novi život. Užitak je osjećati se u vlastitom tijelu kao u vlastitom domu. Uživat ćemo, voljeti ga više i na taj način omogućiti da se bolje otvorimo pri susretima.

Kako se osloboditi unutarnjeg otpora? Odjednom će se osloboditi energija, koja je bila povezana sa unutarnjim otporom i stajati nam na raspolaganju za životnost i kreativnost.

Pažnja je prirodni oblik ljudskog duha i znači da smo prisutni bez da sudimo. Ona nam omogućuje da budemo prisutni i opušteni u sadašnjem trenutku, bez filtera kognitivnog duha koji je navikao etiketirati, objašnjavati ili interpretirati. Na taj način doživljavamo duboku opuštenost i povezanost jer stvari unutar i oko nas mogu biti kakve jesu. Intenzitet doživljaja postaje puno intenzivniji, svijet postaje življi, razigraniji, šareniji i sposobnost užitka je povišena.

Sadašnji trenutak doživljava širinu i dubinu, jer ga više ne držimo konceptima i predodžbama o tome, kako bi trebalo biti, dolazimo na trag sami sebi. Pri tome naše srce preuzima vodstvo nad umom na prirodan način i um ostaje samo još promatračem bez potrebe reagiranja, pošto je naučio imati povjerenje u istinitu i ispravnu povezanost tijela i srca.

“Mi trebamo komunicirati dodirom, to su nasi korijeni, najsvijetliji jezik u svojem najvišem obliku, kao poezija. Isto tako, kada govorimo o tome kako se osjećamo i što mislimo, trebamo govoriti kroz naše tijelo i naše ruke. Isto kao što želimo intelektualno i emocionalno razumijevanje od drugih, čeznemo i za tim da nam psiha bude shvacena. ” – Louka Leppard – osnivač “Tula masaže”.


Sherakai se već oduvijek posvećivala istrazivanju međusobnih odnosa, u kojima u prvom planu stoji energetska povezanost. Masaža, rad sa energijom, tantra, ples i gluma su bili njeni učitelji, koji su joj pomogli pri stjecanju tjelesnih iskustava. Sherrakai stanuje u jednoj spiritualnoj zajednici.

ritaschiller.wixsite.com/open-inner-space