Sindy Slipac – Aromaterapijom do harmonije

Sindy Slipac – Aromaterapijom do harmonije

sindy01Eterična ulja su mirisna duša biljke u kojima je skrivena snaga mirisa i ljekovita moć biljaka, ona su najkoncetriraniji oblik duhovne i ljekovite energije biljke. Aromatični svijet eteričnih ulja omogućava nam da na prirodan način relaksiramo, stimuliramo i harmoniziramo naš organizam, te probudimo naša čula.

Eterična ulja svojom energijom djeluju i na energetski sustav tijela, na način da podižu energiju tijela. Ona su medij kroz koji djeluje aromaterapeut.

Aromaterapija bi trebala imati važno mjesto u životu svakog čovjeka jer djeluje na fizičko, emotivno, mentalno i duhovno zdravlje. Aromaterapija je grana komplementarne medicine koja kontrolirano koristi eterična ulja u svrhu unapređenja i/ili održavanja zdravlja tijela, uma i duha.

Na seminaru će se podučavati osnove aromaterapije, primjena eteričnih ulja za osobnu upotrebu. Namijenjen je svakome tko želi na prirodan način čuvati / očuvati svoje zdravlje i njegovati svoje tijelo. Ovaj seminar je vrlo interaktivan, praktičan i primjenjiv za svakodnevni život. Ujedno je uvod u svijet mirisa i brojnih blagodati koje donosi aromaterapija.

Dio vremena na seminaru će se provesti u prekrasnoj prirodi otoka Pašmana, koja će nam svojim mirisima bilja, drveća i mora omogućiti uživanje u tehnikama u aromaterapiji:

  • Tehnike disanja – opuštajuće, energetske, detoksicirajuće
  • Vježbe tijela – relaksacije, istezanja, kondicione vježbe, vježbe pokreta, ples
  • Mišićna vođena relaksacija – vježbe opuštanja cijelog tijela uz podizanje svjesnosti o tijelu
  • Kreativna vizualizacija – korištenje mentalnih slika i mašte s ciljem podizanja kreativnosti i usmjeravanja energije
  • Meditacija – vježbe uspostavljanja kontakta sa svojim unutarnjim bićem s ciljem razvijanja duhovnosti, otkrivanja unutarnjih potencijala, razvoja kreativnosti

Seminar obuhvaća:

  • općenito o aromaterapiji, eteričnim uljima i njihovom djelovanju
  • odabir, koncentracije, pripravci
  • primjena u prevenciji protiv bolesti i stresa, u očuvanju zdravlja i u svakodnevnom životu
  • tehnike primjene eteričnih ulja
  • 10 eteričnih ulja (lavanda, čajevac, limun, naranča, ružmarin, geranij, eukaliptus, metvica, timijan, kadulja )

(svaki polaznik radionice dobije pisani materijal i 1 eterično ulje)


SINDY SLIPAC, aromaterapeut – Završila je školu za aromaterapeuta u AromaVita Učilištu za aromaterapiju te nastavila edukaciju za kliničkog aromaterapeuta u AromaVita – Institutu za aromaterapiju. Obučavala se i kroz druge seminare i radionice (Indijsku masažu glave, Osnove Ayurvede,  Reiki I i II, I stupanj edukacije za praktičare Peter Hess zvučne masaže, Silva metodu kontrole uma). Aktivni je član udruge AromaVita – Institut za aromaterapiju u Zagrebu, gdje se posljednjih godina bavi aromaterapeutskim tretmanima u kojima objedinjuje svoja znanja o holističkoj terapiji i moćnom djelovanju eteričnih ulja. U radu koristi sve tehnike primjene eteričnih ulja, stručna znanja, empatiju i intuiciju kako bi svojim klijentima pomogla revitalizirati tijelo i um, uspostaviti balans emocija i energija te probuditi životnu radost i kreativnu energiju. Aktivno planinari, prakticira jogu i svoje biće dodatno izražava kroz spoj aromaterapije i planinarenja aktivno podupirući metodu svjesnog planinarenja.

http://www.aromavita-institut.com

sindy.slipac@aromavita-institut.com

tel.:  098/ 190 6229