Carsten Schneider – Thai Massage & Yoga

Radom sa  energijom i telom do zdravlja

Usamljeni brežuljci i doline u kojima se nalaze stene neobičnog oblika, širok pogled na kopno i more, užareno sunce i zalivi gdje je moguće kupanje u azurno plavoj morskoj vodi. Mediteransko podneblje. Visoko noćno nebo. Miris divlje žalfije i timijana. Planine sa beskonačnim pogledom, maslinici i borove šume, divlji vrtovi i kvrgavi hrastovi. U  ovakvom okruženju vršiće se ovogodišnja tajlandska masaža. Preporučuje se da na ovaj retreat ne gledamo kao na odmor za sebe nego kao na odmor od samog sebe. Pustimo svakidašnjicu potpuno za sobom. Duboko udahnimo i ništa ne očekujmo.  Budimo jednostavno otvoreni za sve. Naučimo da se krećemo i prepustimo se kretanju. Naučimo da pustimo i da se opustimo. 

Joga i tradicionalna jogijska masaža već hiljadama godina raspolažu pouzdanim metodama održavanja ravnoteže tela i duha odnosno njenog ponovnog uspostavljenja.

 ”Telo je hram duše“, kaže neka indijska poslovica. Kada znamo svoje telo razumeti, negovati i održavati ga zdravim, u njemu će boraviti zdrava duša. Stoga ne dešava se retko da nam treba promena. I sasvim svejedno je da li želimo regulisati samo jedan unutrašnji točkić ili čak temeljno promeniti celokupno poglavlje. Svaka promena zahteva prvi korak. Ovaj jedinstveni retreat pruži nam priliku da na sopstvenoj koži iskusimo rad sa telom i da ga istovremeno i razumemo. U vremenu našeg učenja upoznaćemo užitak primanja i učenja tajlandske masaže kao i osećaja kako ovu masažu možemo predati i dalje drugima. Zajedno ćemo učiti, masirati, meditira i naravno praktikovati jogu. Sveukupna briga za zdravlje, pročišćavajući i osvežavajući ajurvedski tretmani kao i jogijske vežbe pružaće nam mogućnost vlastite regeneracije i ponovnog osveštanja tela. Sve vrste izvođenja tretmana prvo ćemo upoznati u teoriji i praksi. Nakon toga ćemo ih međusobno izvoditi. Ovakav koncept daje nam priliku da izvođenje ajurvede ne doživimo samo pasivno nego i razumemo kako i zašto ajurveda deluje! Upoznaćemo brojne nove perspektive i praktične veštine. Kada završimo ovaj retreat, stečena iskustva i veštine uzećemo sa sobom. Nadajmo se samo da ćemo stečen nivo moći i zadržati.

Nuad – tradicionalna tajlandska jogijska masaža

Ovaj efikasan, iznad svega prijatan energetski i dinamičan oblik masaže je svojevrsna kombinacija joge, akupresure i meditacije. Masaža se izvodi na podu. Osoba leži obučena na mekanoj podlozi. Svestrana nije samo za primaoca masaže nego i za terapeuta. On takođe to radi celim telom. Uz kombinaciju jogijskih asana i masaže i uz pritiskanje na tačke energetskih meridijana u telu ponovo se uspostavlja celovitost.

Efekti

Najznačajniji efekti tajlandske masaže su: brzo povećanje nivoa energije, osveženje duha, otvaranje meridijana i blokiranih područja u telu, uklanjanje bola i napetosti, celovito jačanje tela i duha, poboljšanje krvne i limfne cirkulacije, bolja pokretljivost, bolje regulisanje nervnog sistema i duboko opuštanje. Slično kao kod šijacu masaže i kod tradicionalne tajlandske masaže pritiskamo dlanovima, palčevima i čak nogama uzduž energetskih meridijana.

www.wellveda.de

www.ayurveda-akademie-hamburg.de

Posle podne – dodatni kurs za terapeute. Dodatni kurs se doplaćuje 360 evra