Deborah Jeanne Weitzman – Istraživanje zvuka s pokretom

Zaustavite mišljenje o tome kakvi bi trebalo da budemo, otkrijmo kakvi zaista jesmo.

Osećamo li se glupo ili neprijatno dok sledimo neutabane puteve? I koliko još potencijala postoji izvan područja naših najvećih strahova?

Koristeći Aleksandrove tehnike, kontinuum, autentični pokret i metode pozorišta Lee Strasberg, Deborah će voditi grupu u duboko buđenje daha i vokalne rezonancije koje prirodno poboljšavaju kreativne mogućnosti. Uz blagi, ali moćan Aleksandrov dodir, možemo obuhvatiti aspekte našeg sopstva koje smo smatrali neugodnima ili lošima.

Radionica će uključivati vođena istraživanja koje pomažu u oslobađanju veće slobode i veze između pokreta, daha i širenja zvuka, rad sa rukama na partnerima; ansambl vokalne improvizacije kako bi se podržala tečnost kojom koristimo glas i naše urođene muzičke intuicije. Uz naše glasove i ugrejane duhovne sposobnosti, mi smo spremni primiti i pustiti improvizacijski impulse koji nas mogu iznenaditi. Krajnji cilj je povezati se sa izvorom naše mašte za zvuk i pokret, i stvoriti stanje potpune prisutnosti u svakom trenutku.

Ova radionica je namenjena glumcima, pevačima, plesačima, muzičarima, i svim onim znatiželjnicima koji žele probuditi takove veštine, od hobista do profesionalaca.

Deborah Jeanne Veitzman je sertifikovana učiteljica Aleksandrove tehnike. Poseduje univerzitetsku diplomu sa područja muzike i pozorišta, takođe je učiteljica zvuka, pozorišta i pokreta na osnovu Aleksandrove tehnike već 25 godina. Povrh svog podučavanja kao učiteljica, već dugi niz godina je pevačica te je pevala širom sveta.

Radionica u potrazi za srećom, harmonijom i ljubavlju.

www.deborahjeanne.com