Dr. Swami Gyan Nikhil Joshi – Ayurveda i partnerski odnosi

Dr. Swami Gyan Nikhil Joshi – Ajurveda i partnerski odnosi

Harmony centar je pogodno mesto usred jedinstvene prirode gde se može postići harmonija tela, duha i duše.  Naš kurs ajurvede ti pri tome pokazuje puteve ka unutrašnjoj ravnoteži i zdravlju prema ajurvedskom stanovištu.

Ajurveda je indijska umetnost postizanja zdravlja, stara više hiljada godina. Prevedeno znači „Nauka o dugom životu“ i sadrži delotvorne metode postizanja ravnoteže tela, duha i duše. Posmatra čoveka kao celinu i bavi se energijama koje se nalaze u svakom telu u različitim razmerama (=doše: vata, pitta, kapha), Ajurvedske masaže, kure čiscenja i znanje o ishrani su različiti elementi ajurvede kao i znanje o biljkama, joga i meditaija.
Ovaj jedinstveni ritrit nudi mogućnost da bliže upoznamo ajurvedu i istovremeno je i razumemo. U toku nedelje učićemo i istovremeno čistiti telo i time dobiti mogućnost upoznavanja autenticnih ajurvedskih mogućnosti, i potom ih i prenositi drugim ljudima. Naučićes ponešto o sopstvenoj konstituciji i koja ishrana je dobra za tebe.

Stara indijska mudrost kaze: „Telo je hram duše. Ako ga razumemo i održavamo zdravim, duša koja u njemu stanuje će isto biti zdrava.“ Zajedno ćemo učiti, masirati, meditirati i naravno praktikovati jogu.

Nije potrebno nikakvo prethodno znanje, svako ko želi napraviti nešto za sebe, može prisustvovati, nezavisno o dobu i ličnoj fizičkoj spremi. Dobijaš mogućnost da se regenerišeš i novu svest o tijelu uspomoć metoda čišćenja i osvježavajućih ayurvedskih tretmana i yoga vježbi. Sve će biti prvo objašnjeno teoretski i onda praktično primijenjeno na drugima. Ovaj koncept prvi puta nudi mogućnosti da ajurvedu ne doživimo samo pasivno, nego i da je razumemo, kako i zašto ona deluje. Upoznaćeš puno novih prespektiva i praktičnih mogućnosti koje kasnije možeš upotrebiti u svakodnevnici.

Ovaa nedelja sadrži sledeće elemente:

  • Uvod u filozofiju ajurvede i njenu istoriju
  • Uvod u elemente i učenje o konstitucijama
  • Uvod u ajurvedsko učenje o ishrani
  • Koncepti za postizanje telesno-duševne ravnoteže

www.kundli.net