Fakultativni program

Gong Bath_215.6 – 5.9. – svaki dan 14.00 – 15.00 h – Zvučna kupka – Vedran Petrak (Hrvatska) 

Zvučna kupka je meditativni koncert koji možemo ne samo slušati, nego i osetiti duboko unutar naših mišića, zbog vibracije gonga i ostalih drevnih instrumenata čime razvijamo naš odnos sa zvukom pomoću suptilnih i novih zvukova. Planetarni gongovi su podešeni na frekvenciju planete unutar sunčevog sistema i ujedno su savršen medij snažne isceljujuće vibracije. Da bi se pozitivno delovanje gonga doživelo u punoj snazi nije potrebno da muzika bude glasna, nego da telo bude opušteno i sigurno. Zbog toga se zvučna kupka sluša u ležećem položaju čime se produbljuje samo iskustvo, a pažnja je usmerena na suptilne nadražaje unutar tela. Takav odnos sa zvukom pomaže pri ličnom razvoju, ali takođe i pri svakodnevnim odnosima u društvu i na poslovnom mestu jer osvešćivanje mi učimo kako stvarno slušati.

Vedran je sertifikovani ”Gong Master Journeyman”. Vrlo rano počeo je da se interesuje za sve ono čudesno i neobično što zvuk donosi. 2004. godine počeo je kao jedan od najmlađih učenika čuvene škole svetski poznatog gong majstora Dona Conreaux-a, da bi prerastao u asistenta, a danas iza sebe ima vise od 500 gong i zvučnih kupki širom Evrope i Balkana. Neumoran je u istrazivanju moći zvuka, njegove beskonačnosti, kao i sviranja mnogobrojnih drevnih i eksperimentalnih instrumenata, sve u cilju širenja i približavanja dobrobiti praiskonskog zvuka unutar savremenog društva. www.gong.harmony,hr

 

 


jasmina28.6. – 5.7. – Grupni EFT – Jasmina Kovačev (Srbija, Novi Zeland)

Grupni EFT tretmani koji se održavaju već tradicionalno svake godine, predstavljaju istinsku mentalnu i emotivnu higijenu. Tokom ove sedmice održaće se 3 dvosatne radionice od 15:15 – 17:15.

 www.tehnikaemocionalneslobode.com


10.7. i 17.7. Proces unutrašnje transformacije – limpias – Nagual Uchu (Urugvaj) i Tadeja Škorja (Slovenija)

Za one koji će osetiti potrebu Uchu će izvesti takozvani “limpias” = šamansko energetsko čišćenje.

Proces unutrašnje transformacije, koji će biti podržan tradicionalnim ceremonijama čišćenja, takozvanim “limpias”. Uchu će ponaosob raditi sa svakim učesnikom. Limpia je duhovno čišćenje tela, uma i duše od negativnosti. Poznato je po uklanjanju negativnih paterna misli, lose sreće, blokada, neraznoteže, uticaja loših energija i pomaže kod zavisnosti, depresije, fobija i strahova.