Goran Stanojević – Kućni shiatsu

19.6.-26.6.

Goran Stanojević (Hrvatska) – Male shiatsu čarolije

Seminar učenja osnova shiatsu terapeutske masaže

goran-shiatsuShiatsu je terapeutsko-masažni oblik rada na telu koji potiče od drevnih metoda unapređenja čovekovog zdravlja. To je postupak ponovnog uspostavljanja i održavanja zdravlja kroz uravnoteženje energetskog sastava tela. Temelji se na tradicionalnoj kineskoj medicini (kao i akupunktura). Shiatsu tretman uravnotežuje i podržava zdrav protok energije kroz merdijane (nevidljivi «putevi» duž celog tela kojima protiče vitalna životna energija) te na taj način obnavlja našu vitalnost. Kako bi delovao na protok energije, terapeut prmenjuje pritisak uzduž meridijana koristeći se prstima, dlanovima, laktovima i kolenima.

Shiatsu tretman otvara prostor za pokret i promene na svim nivoima našeg bića, kako kod primaoca, tako i kod davaoca tretmana. Uloga davaoca shiatsu tretmana zahteva potpunu prisutnost, fokusiranost i jasnoću pa ovaj seminar predstavlja i svojevrstan trening tih kvaliteta.

Na seminaru će se podučavati tehnike kojima možete podržati svoju porodicu i prijatelje u svakodnevnim situacijama.

Svakoga dana deo vremena posvetićemo radu na sebi i naučiti osnove pročišćavanja i punjenja sopstvenog energetskog prostora te održavanje slobodnog protoka energije kroz naše meridijane.

Nakon seminara u sezoni 2014., 2015. i 2016. novi, poboljšani, zanimljiviji, unapređeniji i još više prilagođen polaznicima na rasporedu je i u 2017. godini.

goran11Seminar obuhvata:

  • osnovne postavke i tehnike shiatsua
  • osnove shiatsu tretmana
  • uvod u Teoriju 5 transformacija energije (5 elemenata)
  • osnove rada na sebi – vežbe za istezanje meridijana, 8 brokata, energetske vežbe
  • izrada i upotreba obloge od đumbira
  • izrada jednostavnih preparata za čuvanje i unapređenje zdravlja

Goran Stanojević – shiatsu terapeut. Završio je International School of Shiatsu pri Makronova centru u Zagrebu u trajanju od četiri godine i jednogodišnju školu za fitoaromaterapeuta pri Centru Cedrus u Zagrebu.

2902goran@gmail.com,  + 385 (0)98 9 338 227_MG_6105_resize_MG_9676_resize_MG_9687_resize_MG_9693 (2)_resize