Irena Jurjević – Rad sa snovima

Irena Jurjević – Rad sa snovima

Irena01Na ovoj radionici ovladaćete zanimljivim i delotvornim tehnikama rada (analize) sa snovima po principima Gestalt psihoterapije. Snovi su poruke našeg nesvesnog uma, javljaju se u slikama i simbolima, a sa njima ćemo raditi kroz zanimljive upitnike, vežbe, samostalno, interaktivno (po želji) te kroz vođeno zamišljanje i slične kreativne tehnike. Naučićete kako koristiti govor snova za rešavanje problema i konflikata i otkriti kako vam vaš nesvesni um može pomoći u donošenju odluka. Takođe ćete naučiti kako se rešiti noćnih mora i kako možete raditi sa svojim nesvesnim umom i onda kada se ni malo ne sećate svojih snova.

Naučićete inkubirati svoje snove – tražiti i dobiti odgovore od nesvesnog uma na pitanja kojima se bavite u budnom stanju.

 „Snovi su kraljevski put u nesvesno“ 

 • Pitate li se ponekad šta je značio san koji ste upravo sanjali?
 • Želite li znati kako se rešiti noćnih mora i kakvu poruku skrivaju strašni likovi u snu?
 • Smatrate li vaše snove pomalo čudnim, bizarnim ili nerazumljivim, i ne znate zašto je tome tako?
 • Ili jednostavno želite naučiti kako koristiti govor snova za rešavanje problema, konflikata i otkriti kako vam vaš nesvesni um može pomoći u donošenju odluka?

Svi mi sanjamo, iako se uvek ne sećamo svojih snova. Većini ljudi taj deo vremena i zbivanja u njemu ostaje potpuno nepoznat. Ni ne slute da time propuštaju vrlo vredan i zanimljiv deo života koji im umnogome može olakšati rešavanje problema s kojima se susreću na javi. Najveći deo dnevnih akcija i odluka donosimo nesvesno, automatski te se često uhvatimo u situaciju u kojoj reagujemo onako kako ne bismo želeli. Osveščivanjem svojih nesvesnih obrazaca dobijamo vrednu mogućnost upravljanja samim sobom i time više kontrole nad životom. Rad sa snovima u tome nam može uveliko pomoći, jer su snovi kroz svoje slike i simbole, direktne poruke iz našeg nesvesnog.

Šta ćete dobiti na ovoj radionici?

 • Ovladaćete izuzetno zanimljivim i delotvornim tehnikama analize snova po principima Gestalt psihoterapije, koje ćete moći koristiti samostalno u životu.
 • Naučićete kako koristiti govor snova za rešavanje problema i konflikata te otkriti kako vam vaš nesvesni um može pomoći u donošenju odluka?
 • Naučićete kako se rešiti noćnih mora i kakvu poruku skrivaju različiti likovi i simboli u snu te kako možete raditi sa svojim nesvesnim umom i onda kada se ni malo ne sećate svojih snova.
 • Naučićete inkubirati svoje snove – tražiti i dobiti odgovore od svog nesvesnog uma na pitanja kojima se bavite u budnom stanju. Moj princip rada je učenje kroz iskustvo, stoga ćemo sa snovima i nesvesnim porukama raditi samostalno kroz upitnike, interaktivno (po želji) te kroz vođenu fantaziju i slične kreativne tehnike. Dobićete pisani materijal za samostalni rad.

Ovo su neke od tema kojima ćemo se baviti:

 • Nivoi tumačenja snova – rad na objektivnom i subjektivnom nivou
 • Kako „uloviti“ san i kako ga zapisati?
 • Radnja u snu i „sanjajući ego“ – povezanost našeg ponašanja u snu i na javi
 • Rad sa različitim likovima i simbolima kao što su „senka“, „unutrašnji saboter“, „anima i animus“ (ženski i muški princip)
 • Rad s noćnim morama, ponavljajućim snovima i snovima kojih se ne sećamo

Irena02Irena Jurjević savetnica je iz Gestalt psihoterapije i praktičarka NLP-a i hipnoze. Vodi udruženje za lični i profesionalni razvoj „Centar uspeha“. Kroz višegodišnje iskustvo u savetodavnom i psihoterapijskom radu profilisala se na području upravljanja emocijama i stresom, a posebno područje interesa joj je rad na jačanju samopouzdanja, tretiranje zavisnosti od ljubavi i veza, kao i rad s nesvesnim sadržajima, intuiciom i snovima.

Irena Jurjević, organizatorka i voditeljka
mob: 091 598 7683, irena@centaruspjeha.comwww.centaruspjeha.com