Jutarnje vežbe

Jutarnje vežbe


Jutarnja prana – svaki dan od 5:00 sati – šetnje po maslinicima , plićacima, plivanje – idealan način početka novoga dana s izlaskom sunca.

Svako jutro, desetak minuta pre svitanja, započinju aktivnosti prikupljanja prane šume, svetla izlazećeg sunca, uzemljenja iz morskog plićaka, inhaliranje mora i plivanja u smeru Sunca.
Hira Ratan Manek, sunčani Iogina, preneo nam je tehniku za održavanje i postizanje dobrog zdravlja i mirnog uma – “Sun Gazing”, gledanje u sunce u periodu posle izlaska i pre zalaska Sunca koja će takođe biti uključena.
Jutarnja šetnja, s navedenim aktivnostima, traje oko 45 minuta.


Jogasvako jutro osim petka od 7:00 – 8:00.

Lagane vežbe rastezanja i asane (joga položaji) mobilišu kičmu i zglobove, podstiču slobodan protok energije, poboljšavaju našu sposobnost koncentracije i osećaj ravnoteže. Čine nas pokretljivijima i daju nam osećaj lakoće s kojim krećemo u dan s puno energije i, istovremeno, sa unutrašnjim mirom.
Pranajama (vežbe disanja) i jednostavne tehnike opuštanja upotpunjuju sat joge i potpomažu u regeneraciji celog našeg sistema.15.6 – 29.6.Zdenka Parat Došek (Hrvatska)
29.6 – 6.7.Damir Šota (Hrvatska)
6.7 – 13.7.Monika Pekošak (Slovenija)
13.7 – 27.7.Ana Stojković (Srbija)
27.7 – 10.8.Dragan Marković (Srbija)
10.8 – 24.8.Sonja Vojvodić (Crna Gora)
24.8 – 7.9.Jovan Stefanov (Srbija)

Trčanje i jutarnje kupanje Subota, nedelja i četvrtak u 5 h 30 min, utorak 21 h 30 min, i po dogovoru … – Goran Stanojević (Hrvatska)

Ostrvo Pašman, mesto gde se održava već legendarna trail trka Škraping, obiluje prekrasnim stazama za trčanje. Uz klasičnu asfaltnu podlogu pored obale mora postoji veliki broj staza u prirodi koje vode na neka od mesta s a najlepšim vidicima na ostrvu i tamo se može dočekati izlazak sunca. Nakon jutarnjeg trčanja odlično je osvežiti se u moru na nekoj od obližnjih plaža te nastaviti dan odlaskom na vežbanje joge, tai chia … Utorak je rezervisan za noćni trening, za poseban doživljaj trčanja pod zvezdama.

Četvrtkom je u planu malo dalji trail run gde se trči do Velikog Bokolja, najvišeg vrha na ostrvu, a oni ambiciozniji mogu otići i do Malog Bokolja, vrha Oštro ili čak do Ždrelca.

Harmony staze za trčanje na ostrvu Pašman:

Harmony plivanje:


Gimnastika samostalnog vežbanja sastavljena od strane Međunarodnog instituta za preventivnu medicinu iz Tokia – Uroš Vukša (Srbija) –  Svakog jutra od 6:15 – 7:00 (osim petka)

ZA SVAKI DAN I ISPUNJEN ŽIVOT

Uživaćemo u umetnosti koja počiva na iskustvu tradicionalne orijentalne medicine. Svakog dana od 06 i 15 h naše druženje započećemo vežbama čiji je glavni cilj upoznavanje i negovanje sopstvenog tela i duha. Primenićemo program vežbi koji je jednostavan, siguran, efikasan i u skladu s funkcijom i konstrukcijom našeg  tela, čijim pristupom ćemo ostvariti odlične rezultate u prevenciji i ispravljanju položaja karlične regije, zglobova kukova, pravilno postavljanje  kičmenog stuba čime istovremeno dolazi do rasterećenja mekih tkiva. Sva razgibavanja radićemo s potpunim poštovanjem granica našeg fizičkog maksimuma, tj. priodne istezljivosti tela. Na zabavan i jednostavan način pravilno ćemo održavati i oblikovati naša tela.


5 tibetanaca – vežbe podmlađivanja – Saša Radomirović (Srbija) – Svakog jutra osim petka od 7:30 – 8:00