Mag. Martin Lisec – Smisao života – neiscrpni izvor unutrašnje energije

martin_lisec)Iskustvena radionica osobnog rastaU životu svakog čovjeka ima mnogo lijepih, ugodnih i sretnih trenutaka. Ali dolaze i trenuci ili razdoblja u životu kada nam se čini kako pred sobom nemamo više pravih izbora. Kada nestaju snovi, očekivanja, kada se lome životni putevi: bolest, iznenadan gubitak ljubljene osobe, rastanak, gubitak posla. U takvim trenucima čovjek se često pita: Kako dalje?

Kako pronaći smisao za nastavak života? Patnja čovjeka često tjera u očaj. U takvim trenucima još je posebno značajno sjetiti se (ili da se drugi sjete nas) kako (svi) putevi života nikada nisu zatvoreni! »Koliko puta nama tek razaranja omoguće slobodan pogled na nebo.« (Viktor Frankl). Potrebno je potražiti i otkriti smislenu mogućnost u sadašnjem trenutku te korak po korak ići u pravcu otkrivanja smisla. Uvijek je moguće!

Radionica uključuje individualni i grupni rad na tjelesnoj, duševnoj i duhovnoj razini. Razmišljat ćemo o sljedećim temama:

• dragocjenost sadašnjeg trenutka

• smisao koji nosimo u krhkim posudama

• prelomnice u životu

• svjetlost sadašnjosti

• svjetlost ljubavi

• moć odluke

• novi korak

Martin Lisec je psihoterapeut, logoterapeut, medijator, trener, voditelj radionica osobnog rasta, maser. Educirao se u domovini (Slovenija), u Italiji, Engleskoj i u Austriji. U Beču sprema doktorat iz psihoterapije. Vrlo je tražen predavač i osobni savjetnik s mnogo iskustava.

Više o njegovom radu: www.stopinje.si.

»Nekada, prije mnogo godina, kada me kao udar groma iz vedra neba zadesila nevolja, neki stari čovjek, živi mudrac rekao je: ‘I nikada više ne boj se života!’ Tako sada ja govorim slične riječi vama: Ne bojte se života! I volite ga kako će i on – život voljeti vas.« – Tone Pavček