Margareta Vesna Agape i Branislav Micić – Buđenje svesnosti tela kroz magiju dodira i zvuka

Margareta Vesna Agape i Branislav Micić (Srbija) – Buđenje svesnosti tela kroz magiju dodira i zvuka

Dodirivaćemo se zvukom i “svirati” dodirom!

DODIR i ZVUK – zanimljiva kombinacija – nastala spontano kao inspiracija iz Harmony programa, gde su se srele energije dva radosna i kreativna bića koja dodir i zvuk spojiše u celinu sa ciljem da pomognu još većoj ekspanziji svih bića koja pristupe ovom seminaru!

Biće zabavno, magično i dinamično! Da budimo svesnost, da se dovedemo u stanje CELOVITOSTI i ISCELJENJA za sva vremena i prošla i buduća, a naročito u SADAŠNJEM trenutku. Da sebe osvestimo i povežemo se i osetimo da smo deo jedne velike celine u zagrljaju LJUBAVI.

Da se povežemo sa telom i probudimo njegovu urođenu inteligenciju i da pokrenemo samoisceljujuće procese za koje je ovo naše Telo i kreirano!

Da stupimo u potpunu, prirodnu komunikaciju i jedinstvo sa Telom i Dušom.

Za šta je sve ovo naše Telo sposobno i koji dar nam predstavlja u ovoj dimenziji koju smo izabrali da živimo? Koji dar i doprinos vam može biti ovaj seminar, za vaš duhovni i lični rast, razvoj, ekspanziju Prostora i Svesti? Koji doprinos vam možemo biti mi, Megi i Bane, sa svojim Energijama?

O Telu:

Telo je savršen instrument, kompas, za bivanje, kretanje i sticanje iskustava u ovoj dimenziji koju smo izabrali da živimo. Kroz Telo percipiramo ovu realnost, kroz čula, što nam omogućava da živimo lepše, lakše, radosnije, ako tako izaberemo! Da li smo i koliko svesni da je Telo to koje nam “govori” šta je za nas kao biće dobro i negujuće? Kako da to osvestimo, kako da stupimo u jedinstvo sa svojim Telom, kako bismo imali više lakoće i radosti u životu? Telo je savršen perpetuum mobile, dizajnirano da se samo obnavlja i u njemu se nalaze svi alati koji su potrebni da budemo celi i celoviti, sa time se rađamo.

Na ovom seminaru ćemo naročito staviti pažnju na dva izuzetno jaka alata našeg Tela i Bića, a to su zvuk (glas-sluh) i dodir! Kroz energiiju tih čula radimo čuda sa svojim telom, na planu vitalnosti, zdravlja, lakoće, isceljenja. Naše telo je akustični instrument koji proizvodi zvuk, bez ikakvih spoljašnjih pomagala! Naše telo je, naročito preko kože, sposobno da percipira i da primi vibracije iz okruženja i da iste emituje i tako zapravo komunicira sa sobom i spoljašnjim svetom. I kako sada to uposliti za našu perfektnu dobrobit? Kako osvestiti tu ko-munikaciju, jedinstvenu uniju i zajedništvo sa telom?

To je ono što ćemo na ovom seminaru da radimo na zabavan i dinamičan način.

O isceljenju:

Biti ceo, celovit – šta je to za vas? Kako postići isceljenje i bivati primarno u stanju celovitosti, mira i radosti? Da li to prepoznajemo kao naše jedino prirodno stanje, koje nam jeste dostupno, i samo je dovoljno da to IZABEREMO? I KAKO da to zaista izaberemo u svakodnevnim prilikama i situacijama koje život pred nas stavlja?

Šta je to što na dnevnoj bazi zaista biramo u svom životu? Da li je svako stanje u kome smo sada zapravo naš izbor, ili su u pitanju uticaji spoljašnjih faktora?

KAKO sa lakoćom da izaberemo stanje celovitosti, radosti i mira?

Ovaj seminar vam otvara ta vrata. Ovaj seminar vam daje ključeve, urođene alate kroz koje se podešavate i oslobađate svoju pravu PRIRODU. Svoje BIĆE, da se ispolji kao to jedinstveno, autentično, a opet povezano sa CELINOM čitavog Sve-Mira, Prirode, Univerzuma.

Povezujemo i uključujemo sve aspekte i elemente ovog našeg čudesnog Bića. Pre svega, radimo kroz telo i budimo inteligenciju i svesnost tela – kroz dodir i zvuk.

O Dodiru:

Smatra se da novorođena beba može bez hrane da preživi, ali ne i bez dodira, bez nege i pažnje!

Dodir je lekovit. Dodir je hranljiv. Dodir je negujuć. Mi svesno možemo da izaberemo kakav dodir ćemo da damo i kakav da primimo – kako sebi, tako i drugima. Pro-BUDIMO svesnost o isceljujućim moćima dodira čitavog našeg tela, sa posebnom pažnjom na lekovitost dlanova. Mi kroz telo percipiramo, primamo sve! Šta i kako biramo da damo i da primimo?

Osvešćen Dodir je autorska tehnika Margarete Vesne, koju ćemo da primenimo na seminaru kroz praksu i iskustvo sa učesnicima. Dovodimo naše Biće u stanje u kome je dovoljan jedan dodir na pravo mesto i sa pravom pažnjom i namerom, da se pokrene isceljenje, vitalnost i mir.

Nagomilan stres i potisnute emocije se nakupljaju, akumuliraju i učvršćuju u telu u vidu elektromagnetnog naboja koji prouzrokuje bolove i tenzije, a neretko to preraste u “ozbiljne” dijagnoze. U velikoj meri je moguće taj naboj otpustiti i osloboditi upravo samo jednostavnim, Svesnim DODIROM. To je moguće da pružimo sebi, to je moguće da pružimo drugima. Na našim dlanovima, kao i na drugim mestima našeg tela, nalaze se energetski centri, veoma snažnog dejstva, koje upošljavamo da “otope” taj naboj i tenziju, i oslobode traumu koja je nastala. Metod Svesnim Dodirom možemo da primenimo i na hronična i na akutna stanja u telu. Na seminaru ćemo kroz praksu, ući u iskustvo da to i doživimo, osvestimo i naučimo, te da primenjujemo kad god nam je u životnim prilikama potrebno, kako bismo pokrenuli procese isceljenja i više lakoće u telu! Učimo i osvešćujemo kako da oslobodimo sve te tenzije i stresove. Lako, zabavno, efikasno, brzo, a opet to radi na dubokom nivou za harmonizaciju Duše i Tela. I to sve komponujemo sa zvukom. Da!

O Zvuku:

„Da li znate šta je muzika? Mali Božji podsetnik koji nam kaže da u Univerzumu postoji još nešto osim nas; harmonična veza između svih živih bića, svuda, čak i među zvezdama.“ Robin Wiliams in August Rush (2007)

Muziku osećamo celim našim bićem a naše telo predstavlja instrument u orkestru beskrajnog Univerzuma. Ne postoji ni jedan organ u telu koji nije pod uticajem zvuka, muzike i vibracija. Svako tkivo u telu, organu i akupunkturnim meridijanima poseduje sebi svojstvenu muzičku notu. Kroz pažljivo kreirane vežbe pevanja i disanja kao i muzičke sekvence i kompozicije, na ovom seminaru ćete imati prilike da uronite u magični svet zvuka koji je kreiran da dovede do emocionalnog oslobađanja, isceljenja tela i duše, mentalnog rasterećenja, duhovnih spoznaja…

Vibraciono isceljenje putem zvuka je autorska tehnika Branislava Micića. Muzika koju koristimo na seminaru kreirana je po pitagorejskim štimu na 432 Hz gde su svi tonovi u lestvici u potpunoj harmoniji sa proporcijama prirode, što nije slučaj kod današnjeg načina štimovanja. Smatra se da je frekvencija od 432 Hz matematički usklađeni obrazac univerzuma. Istraživanja pokazuju da 432 herca vibrira u skladu sa zlatnim presekom odnosno brojem Fi (Fibonačijev niz), objedinjujući svojstva svetla, vremena, prostora, materije, gravitacije i magnetizma sa biologijom, DNK kodom i ljudskom svešću. Kada naši atomi i DNK počnu da vibriraju u skladu sa spiralnim obrascem prirode, povećava se i naš osećaj povezanosti s prirodom.

Muzika koju koristimo komponovana je na pitgorejskih 432 Hz, emituje blagotvornu isceljujuču energiju i budi kreativne životne snage. Na mikroplanu, ovi frekvencijski rasponi harmonizuju energetske strukture ćelija i veze između njih. Na makroplanu one harmonizuju odnose među ljudima, kao i povezanost sa prirodnim planetarnim tokovima. Ove “zaboravljene” frekvencije se ne mogu čuti u klasičnom “western scale” načinu štimovanja instrumenata, odnosno u današnjoj popularnoj muzici.

Pored vežbi pevanja i disanja radićemo meditacije u parovima, uz specijalno kreiranu muziku koja harmonizuje fizičko i mentalno telo. Poslednjeg dana radićemo meditaciju uz opuštajuću frekvenciju Šumanove rezonance (7,83 Hz) dobijenu najnovijim metodama dizajna zvuka.

Takođe ćemo pronaći fundamentalni ton svake osobe na seminaru (koji one stvaraju svojim glasom) i to je najmoćnija isceliteljska alatka za harmonizovanje I regeneraciju tela na ćelijskom nivou.

BONUS:

  • Poklon – Šumanova meditacija u tajanju od 50 minuta koju instalirate u vaš telefon!
  • Poklon – specijalno informisane kartice sa pitanjima na srpkom-hrvatskom i na slovenskom!
  • Sertifikat – dobijaju svi učesnici na seminaru i slobodu da znanje koje su stekli dele sa drugima!

Autori seminara: Margareta Vesna Agape & Branislav Micić


Margareta o sebi:

Ja sam holistički terapeut, za telo i dušu, Body & Conscious Coach. Moj posao je da budem pozivnica za ljude da izaberu da žive prirodnijim stilom života. Da budu najbolja verzija sebe. Moje lično iskustvo i ogromna promena je pozivnica za VAS! Pogledajte fotografije mojih promena, i shvatićete o čemu svedočim.

Radim energetske tretmane Access Bars, Osvešćen Dodir i edukaciju vas kao praktičara, kada to izaberete za navedene tehnike. Autor sam radionica Svesne Komunikacije i Čarobnjakove Riznice i Terapije Osvešćenim Dodirom. Takođe održavam radionice i javni sam govornik na temu prirodne ishrane, zdravlja i vitalnosti, te autor knjige Presna hrana za početnike.

Ja sam lična pozivnica za VAS dragi prijtelji, da napravite svoje lične izbore za životne promene, sa lakoćom, radošću i zabavom! Ja ne bih to mogla drugačije, preveliki sam hedonista – zato i vama obećavam – moguće je na zabavan način!

Na sebi „radim“ od kad znam za sebe, jer su tako nametnule životne okolnosti. Pretrpela sam mnogo nevidljivog zlostavljanja tokom života, kao i mnogi od vas. Sada preporučujem ljudima da prestanu „da RADE na sebi“…. Pozivam vas da „samo“ počnete da VOLITE! Sebe, i samim tim svet oko sebe! Ljubav je najlekovitija i najhranljivija Energija u Sve-Miru. Pozivam vas da je PROBUDIMO, jer ona je uvek tu, čeka na nas, da je prigrlimo i osvestimo. Samo Ljubav nam je potrebna!

Više o Margareti potražite na www.svesnizivot.com


Branislav Micić

je master dramski i audiovizuelni umetnik, studije snimanja i dizajna zvuka je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je od 1998. godine zaposlen kao tonski inženjer, a od 2010. predaje predmete „Muzička tehnologija“ i „Elektronska muzika“. Bavi se komponovanjem, aranžiranjem, snimanjem i produciranjem muzike i kreira muziku uz instrumente koji su naštimovani po pitagorejskom štimu na 432 Hz. Izučavajući tematiku dejstva frekvencija na čoveka, došao je do saznanja da takva muzika značajno doprinosi dobrom raspoloženju i zdravlju, pročišćavajući telo i um. Takođe specijalizovao se za poslove CD masteringa i postprodukcije zvuka za film kao i sinhronizaciju crtanih i igranih filmova (dubbing & voiceover). Poseduje obimno znanje o Apple Mac računarima i Logic Pro X i Pro Tools muzičkim softverima.

Velika želja za dubljim razumevanjem prirode ljudskog bića i njegovih potencijala dovela ga je do raznih istraživanja na temu vibratornih polja i frekvencija.  Proučavajući zvuk i frekvencije, radi na istraživanjima muzike koja blagotvorno utiče na čovekovo bio polje. Danas se pored predavanja na Akademiji umetnosti bavi i kreiranjem terapeutske muzike sa pažljivo odabranim frekvencijskim rasponima i štimovima u cilju pokretanja energetskih tokova organizma aktivirajući sve nivoe: fizički, emotivni i mentalni.

Svoje 30-togodišnje iskustvo kao tonski inženjer i kompozitor, pretočio je, zajedno sa novim saznanjima o delovanju muzike na ljudski organizam, u kompozicije koje su se našle na CD-ima „Muzika sfera 432 Hz“ i „Mudrost šume 432 Hz“. Početkom 2015-te godine napisao je knjigu „Muzička tehnologija – osnove snimanja i obrade zvuka“ koja predstavlja nezaobilazno štivo za studente Akademije umetnosti i sve one koji žele profesionalno da se bave snimanjem i dizajnom zvuka. Tema „Uticaj muzike i vibracija na ljudski organizam“ biće ujedno i njegova doktorska disertacija 2019-te godine.

Više o njegovom radu možete pročitati na sajtu http://www.muzikasfera.com