Margareta Vesna Agape – Čarobnjakova Riznica Prirodnog Vladanja

Margareta Vesna Agape (Srbija) – Čarobnjakova Riznica Prirodnog Vladanja

Šta je Prirodno vladanje i ko je Čarobnjak?

Vladanje ima više značenja – to je i ponašanje i vladavina nad nečim, ali i nad sobom, kao i vladanje nekom veštinom.

Prirodno vladanje podrazumeva ponašanje u skladu sa prirodnim, kosmičkim zakonima i veštinama, koje su nam urođene, jer smo jedinstveni deo Prirode.

Ko je Čarobnjak? Svako od nas je Čarobnjak svog Života u kome zaista kreira i manifestuje izobilje materije i duha. Međutim, Čarobnjaci na Zemlji su zaspali začarani san i zaboravili svoju pravu prirodu.

Riznica ovog Čarobnjaka služi da se podsetimo Prirodnog vladanja, da se probudimo i da ispoljimo svoje čarobne talente za najveće dobro svoje i sveta oko sebe.

Čarobnjakova riznica je mesto obilja i bogatstva koja nam je uvek dostupna. Potrebno je samo da posegnemo za tim, i da uzmemo. Čarobnjakova riznica je mesto unutar nas. Na engleskom jeziku srećemo se sa izrazom „chest“ koji označava i grudni koš, ali i sanduk sa blagom. Da li se u našem grudnom košu krije to „blago“. Da li je to blago zapravo naše srce? Naš srčani centar gde se slivaju sve energije iz donjih i gornjih energetskih centara u kome se sve dovodi u ravnotežu i balans?

Seminar se sastoji od ciklusa radionica iz pet celina i šesta koja zaokružuje ciklus i stabilizuje probuđeno znanje i stanje svakog Čarobnjaka – učesnika seminara.

Tokom seminara, u praksi sve se izvodi iskustveno i svaki učesnik je u prilici da dobije svoj individualni rad, kroz koji postiže najbolje rezultate, uvide, budi svoje moći i širi svoju svesnost.

Procesi koje prolazimo tokom seminara nam omogućavaju da probudimo svoje unutrašnje znanje i mudrost na prirodan, spontan i jednostavan način, sa alatima koji su nam uvek dostupni – a to je naše telo-duh-duša-um. Radimo sa telom. Ono je naš kompas i vodić kroz ovaj tri-de univerzum koji smo izabrali. Savršen instrument za koji na ovom seminaru dobijamo i uputstvo za „upotrebu“. Koji dar nam je naše telo? Koji dar nam je naš UM?

Svaka radionica je tematska i za svaku postoji plan i program. Međutim, kako sastav grupe koja se formira bude zahtevao, tako će se teme prilagođavati – prema potrebama učesnika.

U okviru seminara, učimo telesnu metodu za pokretanje samoisceljujućih procesa celokupnog bića – Osvešćen Dodir – metoda samoisceljenja. To je autorska tehnika koju vodi lagana, a ipak osnažujuća i moćna energija. Veoma se radujem da vam to prenesem. Jednostavna je, lako je i deca mogu raditi. Na kraju seminara dobijate i sertifikate koji vas opunomoćuju da tu metodu radite i kao profesiju ako tako izaberete. No, najvažnije da bude vama i vašem najbližem okruženju doprinos za holistički pristup isceljenju tela-duše.

Isceljenje je prirodan proces i svima je dostupan. Ako tako izaberete.

 Na prirodan način budimo unutrašnju mudrost i znanje i sagledavamo i u praksi primenimo kako da uposlimo i usmerimo svoju Energiju i Svesnost Izbora kako bismo kreirali i generisali izobilje materije i duha.

Radimo sa onim što se trenutno pojavi. Da, mi na taj način lečimo i predačku energiju i rešavamo se karme, radije reći transformišemo je. Brišemo suvišan, rastrošan i nepodržavajući sadržaj, sad i za večnost. Radimo sa onim čega smo svesni u ovom trenutku. Ne kopamo po ranama, jer to nije način da ih isceljujemo. Radimo sa vrlo suptilnim i nežnim energijama, radimo kroz telo i svesnost o sadašnjem ternutku. Vežbamo i upražnjavamo prisutnost – i kroz to radimo. Kroz sadašnji trenutak. Zato detaljan sadržaj svake radionice zavisi od sastava grupe i svakog učesnika u grupi. Pratimo proces i tok.

Koncept i forma seminara postoji. Kako će se razvijati – to će biti iznenađenje za svakoga od nas. Važno je da smo svesni i prisutni i iz toga kreiramo ZAJEDNO.

Teme koje su obuhvaćene seminarom

Buđenje čarobnjaka – buđenje unutrašnje mudrosti i znanja. Priroda u nama i oko nas – radimo sa energijama Prirode sa kojom smo u zajedništvu. Povezujemo se sa Prirodom i osvešćujemo da smo njen jedinstveni deo. Osvešćujemo šta je Prirodno Vladanje. Praktikujemo Prirodno Vladanje. To je već u nama – ovde smo da potvrdimo da ono daje najbolje rezultate i omogućava nam Buđenje.

Isceljivanje – pokrećemo procese i energiju Iscelitelja sa kojom smo svi već došli ovde. Sada je budimo na jednostavne i prirodne, urođene načine, koje smo zaboravili i potisnuli. Majanski šamani kažu da isceljenje mora da bude tako jednostavno da i dete od pet godina može da ga razume. Upravo je tako. Najbolje stvari su i najjednostavnije. Ovde sa time radimo.

Isceljenje se odnosi na sve nivoe Sveprisutnog Bića koje JESMO: Telo-duh-duša-emocije-um.

Da li smo svesni svojih isceliteljskih sposobnosti? Da li smo svi zaista Čarobnjaci na Zemlji? Da li živimo u saglasju sa Prirodom unutar sebe?

Oslobađanje od suvišnih, rastrošnih i nekorisnih sadržaja, kojima se zahvaljujemo i otpravljamo dalje, jer nisu naši. Učimo kako sa lakoćom da otpustimo i oslobodimo svoj Prostor i Svest.

Zajedništvo – ulazak u polje zajedništva sa svim što jeste. Sa sopostvom. Sa izvorom. Da li smo povezani sa svim što JESTE? Da li smo svesni da je sve oko nas živa materija i da ima svoju inteligenciju i svesnost? Kako opštimo sa sobom i sa svim oko sebe?

Dopuštanje, prihvatanje i prepuštanje – svemu što dolazi, jer sve što dolazi je tu za naše najveće dobro. Svi ljudi koji su ikada ušli u naš život, i koji će tek da uđu – tu su za naše najveće dobro. To osvešćujemo.

Praktikujemo vladavinu NE-DELANJA – kao izvor manifeestacije. Ovladavamo veštinama Čarobnjaka na Zemlji. Za život u miru i radosti, jer je to jedino naše prirodno stanje.

IZBOR I NAMERA – Kako smo napravili određene izbore i da li su nam oni podržavajući? Da li je moguće da napravimo nove izbore i kako? Jasno i precizno usmerena energija namere dovodi do manifestacije, ostvarenja i jasnoće i  lakoće življenja.

ZAHVALNOST – kao najjača molitva – Praktikujemo da uđemo u polje zahvalnosti iz kojeg je moguće sve transformisati. POSVEĆENOST u zahvalnosti za sve što dolazi do nas kroz ljude, pojave, sadržaj i događaje.

Radimo kroz male i velike rituale, sa muzikom, kroz ples, sa instrumentima. Kroz vođene meditacije, kroz disanje. Telo kao instrument – osnovni i uvek dostupan alat. Šta je sve zaista moguće da sa telom kreiramo za više?

Bonus tema:  prirodna higijena uma-duha-tela. Govorimo o konkretnim savetima kako da uposlimo resurse prirode u svom svakodnevnom životu – biljke, napitke, hranu, vodu, vazduh, mirise, zvuk… i šta je još moguće? Prirodni preparati svima dostupni u kućnoj „apoteci“ – u skladu sa vašim interesovanjem.

Radimo na efektan i zabavan način. Radimo sa laganim energijama, koje transformišu ono što ste izabrali kao svoje poteškoće na lagan način, kroz energiju smeha i oslobađanja od drame i traume, bez da ih podižemo.. pa i onda kada se one podignu, transformišemo ih bezbolno… jer tako biramo, jer je tako moguće. Radimo sa elemntima dirketno iz prirode, sa Zemljom, kamenjem, Suncem, svećama, muzikom, kroz pokret, ples, smeh i osmeh, sa Vazduhom, kroz disanje i sa vodom kroz dopuštanje prirodnog živtnog Toka da ovlada Životom koji živimo.

Ako ste zaista spremni da izaberete svoj napredak – vidimo se na seminaru. Obećavam čaroliju, lakoću, radost, smeh, dopuštanje, primanje, osvešćivanje, uvide…

Koji dorpinos i dar mogu da vam budem? Šta možemo da kreiramo zajedno? Koji doprinos i dar smo za ceo Svet? Kako možemo da doprinesemo Svekolikom Dobru na celoj Planeti?


Margareta Vesna Agape je holistički terapeut, praktičar Osvešćenog Dodira i Access Bars tehnike za svesnost i isceljenje. Više o njenom radu potražite na www.svesnizivot.com i na Facebook stranici Margareta Vesna i na profilu Margareta Vesna Agape

„Ovo znanje i način kako ga prenosim je rezultat rada više od 20 godina, od toga 10 godina u radu sa klijentima i na javnim tribinama i predavanjima u Srbiji i zemljama u okruženju. Na Harmony programu vodim svoje seminare već šestu godinu, sa prosečnom posetom učesnika od 20+ ljudi, i šta je još moguće za naše grupe da ekspandiraju, jer tako ekspandiramo Svest???

U ovom seminaru prepoznaćete mnoge tehnike, jer sam ja prošla više od 40 tehinika za 25 godina kako sam prve prakse ovladavala. Najviše što je na moj rad uticalo je Geštalt psihologija, Silva metod, Reiki, Shambala, Majanska kosmologija i kalendar, Šamanizam Q’ero Inca indijanaca, a kao kruna svega toga jeste uticaj Access Bars metode. Stekla sam iskustvo u radu sa energijama i dobro ih prepoznajem i vodim klijente kroz procese da osveste i oslobode svoj Prostor i Svest i da im to omogući ostvarivanje sebe u pojavnom svetu.

Ja lično živim ono što govorim. I to je ono što može da učini razliku najveću za vas – da vam pokažem i da vam ukažem na putanju da i vi to možete, ako tako izaberete. Živim u prirodi, a ipak nadomak grada. Pratim prirodne i kosmičke zakone. Primenjujem prirodan način higijene sa materijama iz Prirode. Hranim se što više prirodnom, integralnom i celovitom hranom. Praktikujem meditaciju, sungazing, bosonogo hodanje, prirodno i svesno disanje. Sve što je moguće, radim na prirodan način. Stalno osvešćujem nove elemente prirode i uvodim ih u svakodnevnu praksu. Postepeno i sa radošću, kad za to dođe trenutak za mene – kad je zaista zrelo. Svu praksu koju i vas savetujem, uvodimo na nežan i zabavan način. Najbolje stvari su uvek i najjednostavnije, a daju najbolje i najefikasnije rezultate – PROVERENO.

Uz Božije dopuštenje – neka bude Isceljenje. Neka Vlada i ovlada Norma Prirode u nama. Sa radošću i zahvalnošću vas pozdravljam, Margareta Vesna Agape“