Margareta Vesna – Buđenje Čarobnjaka ~ Probuđene veze i odnosi

Margareta Vesna – Buđenje Čarobnjaka ~ Probuđene veze i odnosi

Buđenje i širenje svesnosti je prvi korak do toga da osvestimo povezanost na prvom mestu sa samima sobom. Kakav odnos imate prema sebi? Šta za vas znači „voleti i negovati sebe“, i kako to praktično sprovesti u svakodnevnim životnim situacijama?

Da li smo u potrazi za srodnom dušom? Da li smo sami sebi svoja srodna duša? Osvestimo šta to uopšte znači veza, povezanost, život u jedinstvu? Sa kime mi to činimo „zajedništvo“? Šta je odnos, a šta je zajedništvo?

Korak dalje odlazimo budeći i osvešćujući veze, zajedništva, međuljudske odnose. Sledeći korak u svesnosti – transformacija međuljudskih odnosa, i šta je sve moguće u osvešćenoj zajednici i vezi? Kako transformisati postojeće odnose?

mega06Šta vas očekuje na seminaru? Ukratko: rad sa telom kroz procese i tretmane, rad sa pitanjima – brzi i jasni rezultati, rad na čišćenju prošlosti i zaostalih nekorisnih obrazaca i uverenja i uvezanosti, dnevni rituali, otvaranje ka Svesnosti i životu u Radosti. Pripremite svoju temu za seminar i to ćemo zajedno da odradimo.

Da li poistovećujemo ljude sa odnosima koje smo sa njima izgradili? To su odvojene pojave – ljudi i odnosi koje gradimo. Ako bismo na svaku osobu u svom životu gledali bez prosuđivanja, bez uslovljavanja, bez etikete, bez očekivanja, bez ikakave tačke gledišta – dakle, samo da smo svesni svega što jeste i šta je u osobi – mi bismo sa svakim mogli da budemo u odnosu, tj. u zajedništvu.

Potrebno je da razdvojimo ta dva aspekta: vezu-odnos-zajedništvo od osobe. Često za određenu osobu vezujemo određeno iskustvo i očekivanja, tačke gledišta i prosudbe, i na temelju toga gradimo određenu vezu, odnos. No, kada bismo svaku osobu posmatrali sa potpunom svešću – mogli bismo sa svima i svakim da imamo zajedništvo iz snova – u radosti i lakoći. Opet, vraćamo se na to, da takav stav najpre imamo sami za sebe – bez tačke gledišta i bez prosudbi i kritike prema sebi.

Primetite ovo: ni jedan odnos ni veza se nikada ne prekida. Nikada. Zaboravite da je moguć prekid veza – sve što je moguće jeste TRANSFORMACIJA odnosa. Šta je sve moguće da se ti odnosi transformišu na opšte dobro i zadovoljstvo, zaista svih aktera u procesu bez drame i traume? Šta je zaista sve moguće u takvim zajedništvima, koja su podržavajuća i negujuća?

Kreirati zajedništvo i vezu, ali ne i vezanost je Čarobnjakova tema za buđenje. Kako transformisati postojeće i „bivše“ odnose? Često zbog „bivših“ odnosa smo blokirani u svom razvoju, pa hajde da to sve OČISTIMO I PREOZBRAZIMO. Kako da biviše veze i odnosi rade nama u korist, za našu budućnost?

Kako da postignemo zaista duboko unutar sebe osećaj i stanje zajedništva i jedinstva sa svim živim bićima? Da ih osetimo kao sebe same, i dublje, da smo zahvalni, bez tačke gledišta i bez prosuđivanja, da smo u stanju svesti koja dopušta i prima sve. Baš sve što dolazi na naš put, jer to sve od Boga dolazi i dolazi u vidu najvećeg blagoslova, za naše najveće dobro. Da primimo baš sve, ponizno, a ipak dostojanstveno? Budite u tom pitanju. Budite u zahvalnosti. I sve najbolje dolazi. Greške ne postoje, jer sve što se odigrava, tu je za naše najveće dobro.

mega07Na seminaru radimo kroz praktične i vrlo konkretne i primenjive vežbe za svakodnevne situacije. Učimo da živimo i radimo kroz čaroliju pitanja. Pitanja nas otvaraju ka više svesnosti – upravo je svesnost sve što je potrebno da bismo vodili radostan život u svakoj oblasti. Svaki dan seminara je osmišljen tako da prolazimo kroz proces osvešćivanja sebe i sebe u odnosu na druge (ako postoje drugi, ili smo to sve mi).

Rad na seminaru je baziran najviše na principima Access-a, Geštalta i energetskih tehnika Kvantne transformacije, Reikija i Shamballe, te šamanskih učenja južnoamerilčkih Indijanaca, kao i svega onoga što sam tokom više od 20 godina integrisala u sebi i sada kroz svoj rad delim sa vama.

Pored svega, uradićemo i dinamičan Accessov proces Biomimetičke mimikrije – koji nam omogućava da brišemo obrasce i mimikriju kojom kopiramo druge, svoje roditelje, pretke, prijatelje, neprijatelje i sve druge sa kojima dolazimo u dodir. Ovaj proces služi tome da iz tela oslobodimo naboj koji smo zaključali kopirajući druge, kako bismo ih bolje razumeli i poistovetili se sa njima. Pomaže nam da oslobodimo i manifestujemo svoje autentično biće.

Kako bismo gradili kvalitetne veze i odnose, na prvom mestu potrebno je da mi budemo ono što jesmo. Da budemo originalni, da živimo svoju istinu da budemo integrisana jedinka. Da budemo sami sebi svoja srodna duša. Zatim dolazi do toga da u svoj život privlačimo upravo takve ljude. Mi smo svi ogledala jedni drugima, i ono što i sami odražavamo, to i privlačimo i obrnuto. Zato je od izuzetnog značaja da najpre uđemo u proces ljubavi i nege prema sebi, da to unutar sebe kultivišemo i generišemo, jer samo tada imamo šta da ponudimo i nekome drugome.

Produbljujemo dalje i budimo Čarobnjake na Zemlji. Dobrodošli~

mega08Seminar će biti interaktivan, dobija se puno alata i vežbica primenjivih za svaki dan, a da to bude sa lakoćom. Neće biti potrebna velika volja i disciplina za to, jer su to sve prirodne stvari koje ćemo primenjivati – to nam je već urođeno i na seminaru se podsećamo na te stvari.

Učimo i komunikaciju sa telom kroz aktivnu i vođenu meditaciju, kroz aktiviranje određenih mesta/tačaka na fizičkom telu radi bolje povezanosti i utelovljenja i razvijanje spoznaje i svesnosti o telu. To je način da stupimo i do našeg višeg ja koje sve odgovore za nas zna.

Obećavam lakoću i radost na seminaru, i da kroz te procese očistimo sve (koliko dopustite) što ometa razvoj nas kao bića pojedinačno kao i u međuljudskim odnosima.

Zapitajte se: Koji doprinos i dar može da mi bude ovaj seminar? Ako idem na ovaj seminar, kako će moj život da izgleda za 5 godina, ili za 10 godina? Koje moguće promene i izobilje mi ovaj susret donosi? Seminar vodi Margareta Vesna od 28.7. do 4.8.2017.


mega10Margareta Vesna, holistički terapeut i coach, Access Bars i BodyProces Fasilitator, u svojoj praksi radi po načelima Geštalta i Accessa, integriše i energije Reikija i Kvantne transformacije, i šamanske tehnike, trener je optimalne ishrane i energoterapeut metode Osvešćenog dodira. Autor knjige Presna hrana za početnike i osnivač UG NK „Zdraviji Život“, 2007.

U svojoj dvadesetogodišnjoj praksi i ličnoj transformaciji primjenjuje više od 30 metoda i alata integrisanih u celoviti holistički pristup. Margareta vodi seminare za lični i duhovni razvoj te radi individualno s klijentima na njihovom osvešćenom životu i telesnim procesima – na otklanjanju telesnih tegoba – od bolova, strahova, depresije, emotivnog naboja, nadilaženja ograničenja. Izvrsne rezultate ostvaruje u radu s parovima i transformaciji svih vrsta međuljudskih odnosa. Lični rezultati i transformacija njena su najveća preporuka. Autor je radionica i seminara Buđenje svesnosti i inteligencije Tela i Buđenje Čarobnjaka.

www.svesnizivot.com, www.zdravijiizbor.info, FB: Margareta Vesna