Nagual Uchu i Tadeja Škorja – Moderni šamanizam, Dvije ceste – Plava cesta

Uchu and Tadeja for Harmony 2015Šamanizam je najverovatnije najranija duhovna praksa poznata čovečanstvu. On se i dalje praktikuje širom sveta, sve do današnjih dana. To nam pokazuje da je sve u postojanju živo i poseduje dušu. Mi smo deo Majke Prirode, ne stojimo iznad i povrh nje. Plavi put je put šamanskih putovanja. U američkoj šamanskoj tradiciji četiri smera plavi put predstavlja zapad-istok, fizičko-duhovni put. Tokom ove nedelje doživećete putovanje svesti prema paralelnoj stvarnosti poznatoj kao donji svet, srednji svet i gornji svet. Učesnici će takođe upoznati neke od tehnika crvenog puta, osi sever-jug (ceste mentalno-emocionalnog sebstva), no glavni posao će biti učinjen na plavom putu.

Uchu i Tadeja će voditi učesnike kroz niz iskustvenih vežbi:

– Putovanje u donji svet kako biste susreli sopstvenu životinju snage
– Putovanje dohvata duše
– Putovanje u srednji svet kako biste posmatrali događaj budućnosti
– Putovanje u gornji svet kako biste upoznali više sebstvo
– Vežbe izražavanja svesti
– Lucidno sanjarenje i šamanski snovi
– Tehnike šamanskog isceljenja
– Obred Despacho
– Obred vatre

Imajte na umu da je program podložan manjim promenama zavisno o energiji i potrebama grupe! Ako je moguće, mi ćemo zaključiti seminar s obredom despacho iz tradicije peruanskih Q’ero Indijanaca i obredom vatre na obližnjem nenaseljenom ostrvu.

– fotografije sa Kaxinawa Indijancima –     

am02am03am06
am04am08am07

Nagual Uchu je učio i praktikovao šamanizam u Meksiku, Peruu i Brazilu. Bio je deo kruga Carlosa Castaneda, te je usko sarađivao s Merilyn Tunneshende (s Nagual ženom iz kruga Don Juan). Proveo je godine putujući širom sveta, živeći među afričkim i sibirskim šamanima, dobijajući bogato iskustvo u radu s energijama. On kombinuje i integriše drevno znanje i tehnike u urbani-moderni šamanizam koji je primenjiv u 21. veku, u našim svakodnevnim životima. Poslednje dve decenije Uchu predaje i trenira drevne šamanske tehnike prilagođene savremenom životu u celom svetu. Trenutno predaje po Europi.

Tadeja Škorja: Daroviti sanjar iz detinjstva je otkrila cele nove svetove u sanjajućim stvarnostima kroz šamanske obrede, kada se sprijateljila s Nagual Uchuom te je počela trenirati s njim. Zajedno su radili proteklih 3 godine, organizovali su seminare i radionice po Europi.

Facebook: Nagual Uchu – Moderni šamanizam, Tadeja Škorja
www.nagual-uchu.com/blog
www.en.arianasyard.com