Natasa Kern – NUMINOZNOST – manifestacija ljudske veličine u sebi (biodanza)

Natasa Kern – NUMINOZNOST – manifestacija ljudske veličine u sebi (biodanza)

natasa-kern-01Biodanza je pažljivo smišljena vežba antropologa i psihologa Rolanda Tora Araneda, koja nam omogućava duboko i iskreno doživljavanje samoga sebe i života uopšte. Zbog metodologije »doživljavanja« intenzivno podstičemo razvoj naših potencijala.

Numinozno: tome je Rolando Toro posvetio zadnje godina života. Numinozno znači najbolja strana čoveka, znači ljudsku veličinu. U antropološkom smislu, to shvatamo kao „sveto“. Sveto, koje je još neotkriveno, nepoznato, nešto što čovečanstvu još uvek predstavlja tajnu. Tu tajnu, koja postoji u nama samima  ne možemo svesno uhvatiti.

Rolando Toro je istraživao taj pojam numinoznost (osnovao ga je Rudolf Otto, kasnije C.G. Jung) i otkrivao je najbolje strane čoveka, ono seme etike, koja postoji u srcu čoveka. Ove najbolje strane se po njegovim istraživanjima podstiču punim doživljavanjem hrabrosti, ljubavi, osećaja i prosvetljenja . U toj nedelji biodanze na Harmony programu ćemo podsticati ove naše kvalitete kako bi se mogli što više izraziti.