Petra Alkal – Kundalini joga – Sreću stičeš rođenjem

Akal Puran Kaur (Slovenija) – Pravo na sreću stičeš rođenjem

Svaki čovek u sebi nosi čežnju za srećom. Problem je u tome što čovek formira i podsvesne obrasce koji stvaraju osećaj nesreće. Osim toga vreme u kome živimo od nas zahteva stalnu efikasnost, izdržljivost i savladavanje kompleksnih situacija zbog čega možemo izgubiti kontakt sa sobom i svojim potrebama. Svakodnevni izazovi su prilika za uklanjanje starih neefikanih načina delovanja – života iz uma i ega. Kundalini joga nudi nam učenja i tehnike preko kojih se možemo povezati sa svojom dušom i podsvesno čistiti obrasce koji blokiraju našu percepciju i odabir našeg rođenog prava – sreću. Kada prihvatimo svoju celinu i povezanost s kreativnim postojanjem, život postaje puno mogućnosti za širenje našeg neograničenog potencijala, za iskustvo radosti, ljubavi i ispunjenosti.

U Kundalini jogi spajamo mentalne i fizičke energije te energije nervnog sistema i dovodimo ih u okrilje volje koja je instrument duše. Naglasak je na toku koji predstavlja redosled položaja, tehnika disanja i zvukova koji omogućavaju manifestaciju određenog stanja svesti. Položaje često neko vrijeme držimo do tačke kada se um predaje mudrosti tela. Telo je sistem koji se reguliše sam i reaguje primereno kada mu nedostaje pogrešnih zahvata ega.

Kundalini joga primerena je za svakoga, čak i za one koji se do sada nisu sreli s jogom. Put je za svakoga koji želi veštinu sa kojom će prkositi izazovima današnjeg vremena.

Petra Akal Puran Kaur sertifikovana je učiteljica Kundalini joge, bioterapeut i pre svega učenica života. Istraživanje različitih načina samoupoznavanja ju je pre nekoliko godina dovelo do Kundalini joge i počela je osećati njenu širinu, dubinu i transformativnu moć. Kundalini joga je u njen život donela više razumevanja, opuštenosti i ispunjenosti. Svoju misiju vidi u deljenju tog znanja sa svima koji žele osetiti svoje radosno i beskonačno ja, pronaći unutrašnji mir i zaživeti snagu i ravnotežu u svom životu.

AKAL Kundalini Yoga