Proročanstvo gonga

 

 

Oko 600 god. p.n.e.  Gautama Budha, sveti čovek koji je živeo u Nepalu, poslao je svoje sveštenike do Orienta i Dalekog Istoka, govoreći im da ispišu 02:00 Mandarinske Kineske reči „Tai Loi“ na lice svakoga gonga i zvona.

Ove reči potiču iz poslovice Konfučija. „Fao Kai“, neiskorišćeni deo poslovice koja sadrži četiri reči, je interpretirana kao „Zlo odlazi“, „Tai Loi“ znači „Dobro dolazi“.

Upotrebivši Kineska slova Tai Loi Guat najavljuje povratak Sreće na Zamlju, Spiritualizaciju Materije i neizbežan povratak Bude na kraju 20 veka. Ovoga puta Buda koristi ime Maitreja.

Učenici to ime interpretiraju kao „Ljubavna nežnost“ ili „Muzička rezonanca“. Maitreiski uticaj na svet obećava potpuno sjedinjenje različitih ljudskih elemenata s globalnim društvom. Ovo dugotrajno jedinstvo dovešće do sveprisutnog telepatskog razumevanja, a postići će se ponovnim napajanjem duhovnom vibracijom zvuka OM, velikog tona života iz gonga.

Gotovo istovremeno u Grčkoj 600.g.p.n.e. veliki filozof Pitagora ispitivao je uticaj frekvencija muzike na zdravlje čoveka. On je prvi podstakao nauku muzike utemeljenu na prirodnom javljanju uzlaznih harmoničkih serija.

To je univerzalna konstanta temeljnog zraka zvuka nekog tona kad se diže u spirali prema gore i prema unutra iz grubog materijalnog sveta u nežne duhovne svetove.

Značajno je da je današnja era takođe vreme kad bi bog Maya Quetzalcoatl trebao 2012. g zaključiti kalendar Maya. Njega predstavlja Neptunova školjka iz okeana – sveta školjka ili Quetzalcoatlova truba. On predstavlja uho, grlo, žensku karlicu, kao i rog obilja. Quetzalcoatl je bog sjedinjenja različitih polova.Brojni različiti izvori mudrosti vide 2012. godinu kao vrata u ono što neki ljudi nazivaju Zlatno doba. Prema kalendaru Maya 2012. g označava kraj vremena kakvo mi poznajemo, a kako nešto staro umire nešto novo će se roditi. Način na koji su Maye doživljavali 2012. g i savremeno doba u kojem mi živimo vrlo je sličan pogledu Kalkija i Fondacije Zlatnog doba koji učestvuju u organizovanju Festivala jedinstva (Oneness Festival).