Romana Đekić – Svesni odnosi kroz razumevanje Urođenog zdravlja

Romana Đekić – Svesni odnosi kroz razumevanje Urođenog zdravlja

Svi žudimo za dubokom povezanošću. Želimo se približiti nekome, osetiti ih, poznavati, voleti, ponekad čak i stopiti se s njima. Kroz to, mi želimo poznavati i osetiti Sebe.

U ovom traženju povezanosti, i ne samo u ljubavnom odnosu već u svim odnosima, mogu se pojaviti mnogi strahovi. Jer, ako se približimo i otvorimo, drugi bi mogli videti naše skrivene delove, našu slabost, bol, izgubljenost, tamu. Mogli bi nas odbaciti, mogli bismo biti povređeni.

Na površini to izgleda kao nesigurnost, frustracija, ljutnja, beg, ogorčenje, ljubomora, okrivljavanje i drugo. Odnos se može činiti komplikovan. Možda ne znamo šta je pravo, a šta ne, i kako izaći iz te neugodne stvarnosti.

Kada strahovi prevladaju, mi odemo ili u pravcu svađa i konflikata, ili povlačenja i razočarenja. Zatvaramo se u svoj obrambeni oklop. Ovde nema povezanosti za kojom žudimo.

Kada ljubav i razumevanje prevladaju, mi prilazimo bliže i bliže, drugoj osobi i sebi. Otkrivamo ljubavne delove u sebi za koje nismo znali da postoje. Doživljavamo sirovu ranjivost i slatkoću intimnosti. Učimo puštati naše oklope, naše maske, našu potrebu da budemo u pravu, da imamo kontrolu, da zahtevamo, okrivljavamo i kritikujemo. Tako se vraćamo sebi – našem mekom, ali snažnom, ranjivom, ali moćnom prekrasnom sebi, punim ljubavi i topline. Odavde vidimo jasnije, osećamo bolje, i povezanost je prisutna kao prirodna stvar.

Na ovom seminaru, nadam se podstaći vašu sopstvenu mudrost o tome kako izabrati ljubav i razumevanje, umesto straha. Dublje shvatanje i otvaranje uvidima biće potpomognuto upoznavanjem s transformativnim učenjem Tri principa psihološkog i duhovnog blagostanja (Um, Svest, Misao), još zvanim i Urođeno zdravlje. Ovi principi su temelj svakog ljudskog iskustva, elementi od kojih se naša iskustva stvaraju, iz trenutka u trenutak.

Uz ovaj pristup, prepoznajemo naše urođeno zdravlje, i sposobnost da volimo, budemo srećni i povezani, koju imamo već sada u sebi.

Dobrodošli ste bez obzira želite li poboljšati i bolje razumeti svoj ljubavni ili bilo koju drugi odnos, uključujući i odnos prema sebi.

*** Tri principa se već 40-tak godina s velikim uspehom koriste u svetu za poboljšanje svih životnih  područja – mentalnog i emocionalnog zdravlja i blagostanja, za poslovne i sportske uspehe, lični rast i razvoj. Podučavaju se u školama, bolnicama, centrima za beskućnike, zatvorima, poslovnim korporacijama i privatnim savetovalištima.

Pogledajte par videa o Tri principa: Video snimci.


Voditeljica: Romana Đekić (www.romanadekic.com)

Romana se više od 20 godina bavi zdravljem i svesnošću, odnosno fizičkom, psihičkom i duhovnom komponentom življenja. 8 godina je radila kao homeopata, iz čega je proizašla i njena knjiga Homeopatija za svakoga. Zadnjih 6 godina posvećena je pomaganju uglavnom kroz prenošenje razumevanja Tri principa (Um, Svest, Misao), koje su njoj i hiljadama drugih doneli velike pomake u svesti i pozitivne promene u mnogim područjima života.

Romana trenutno radi u Hrvatskoj i inostranstvu. Drži individualne konsultacije, grupne seminare te je mentorica i povremena predavačica u školi za voditelje Tri principa u Londonu (The Insight Space – Three principles facilitator training), u kojoj je i diplomirala.