Sandra i Aleksandar Brborović – Na putu prema gore – seminar svesnog planinarenja

Glavna fotografija200Svi mi tražimo put kako biti bolji, uspješniji, sretniji. Puno je putova s različitim nazivnicima. Planina je tu za one koji će osjetiti njen zov i prihvatiti njene uvjete. Otvara nam vrata za testiranje vlastitih mogućnosti, pruža priliku za život u punoj snazi. Zadovoljava potrebu za borbom, strašću, prolijevanjem znoja, otvaranjem ispušnih ventila, osvajanjem nepoznatih terena. Istodobno, tjera nas da pogledamo svijet odozgora, neumitno nam šireći perspektivu.

Otvara nam put do sebe. Pročišćava nas. Daje nam uvid u smisao života. Uči nas živjeti. Planina nas neumoljivo stavlja u trenutak. Ovdje i sada. Sve ostalo postaje nebitno. Kad smo tamo gore, znamo da smo ostvareni u svojoj biti, da smo u punoj svjesnosti. To je naš mali trenutak prosvjetljenja za kojim žudimo.

Na seminaru svjesnog planinarenja učit ćemo doživjeti planinu i nadahnuti sebe. Učit ćemo kako u ovom moćnom prirodnom okruženju ostvariti svoje potencijale i istovremeno živjeti u trenutku. Uz prezentacije impresivnih planinskih slika, učit ćemo o planinarskoj etici, zaštiti planinske prirode, kretanju u planini, kako se pripremiti za planinarenje, kako uskladiti prehranu i tjelesni potencijal. Zakoračit ćemo van učionice na planinarsku stazu, iskušati tijelo i duh, i uživati u prekrasnim prizorima na ugodnom planinarenju po otoku Pašmanu i NP Paklenica. Kroz neraskidivu vezu između čovjeka i prirode učit ćemo pronaći sebe i izgraditi svoj put.

„Tko traži cilj, ostat će prazan kad ga dosegne, tko pak nađe put, cilj će uvijek nositi u sebi. “ Nejc Zaplotnik, legenda slovenskog alpinizma

Seminar se sastoji od edukativnog dijela u prostorima Harmony centra te iskustvenog dijela u vidu laganih planinarskih tura. Sve planinarske ture bit će prilagođene početnicima i vodit će se u laganom tempu. Predviđene su 2-3 ture po otoku Pašmanu te cjelodnevni izlet u NP Paklenica. Za planinarske aktivnosti poželjno je ponijeti planinarske gojzerice ili jače tenisice, mali ruksak za osnovne stvari (lunch paket, voda, zaštitna kapa ili marama za glavu, krema za sunčanje, sunčane naočale i sl.), a mogu se ponijeti i planinarski štapovi za hodanje. Pridružite se našem seminaru i zajedno ćemo pomaknuti naše granice!

„We do not conquer the mountains but ourselves“ Sir Edmund Hillary, čovjek koji je prvi popeo Mount Everest, najvišu planinu svijeta

Voditelji Sandra i Aleksandar Brborović su zaljubljenici u planine i aktivno se bave planinarenjem više od 10 godina. Planine su ih spojile, tu su pronašli jedno drugo, a planine su ostale njihova strast.

Aleksandar je profesionalni planinski vodič (međunarodna licenca UIMLA, licenca Saveza gorskih vodiča Hrvatske i Hrvatskog planinarskog saveza), voditelj skijanja te turistički pratitelj.

Kao višegodišnji vodič HPD Zagreb Matica, te kroz samostalnu organizaciju, vodio je niz visokogorskih tura po Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Austriji, Švicarskoj, Italiji, Islandu, a također i Himalaji i sjevernoj Africi. Organizator je i vodič Visokogorskog tečaja pri HPD Zagreb Matica.

Sandra je dugogodišnja iskusna planinarka, sudionik i suorganizator Aleksandrovih tura, stručnjak za turističke djelatnosti. Organizira radionice svjesnog planinarenja u Zagrebu, s turama po Hrvatskoj i Sloveniji, potičući samorazvoj čovjeka uz neposredno iskustvo, pritom razvijajući svjestan pristup aktivnostima koje povezuju čovjeka i prirodu.

www.na-putu-prema-gore.comwww.aromavita-institut.com/svjesno-planinarenje,
svjesno.planinarenje@gmail.com, tel: +385 (0)99 3116 567