Sherakai Rita Shiller – Tantricki rad na telu

Sherakai Rita Shiller – Tantricki rad na telu

Na ovoj radionici Tantrički rad na telu doživljavamo kao nesto predivno:

Susret nas može usrećiti! Na ovoj radionici ćemo doživeti telesni kontakt na prijatan način i time se darovati. Vežbe dodira iz tantre, vežbe pokreta i energetske vežbe otvaraju nam srce i čula. Pozivam vas da uživate u tome i da na taj način susretnete svoje unutrašnje biće.

Moje telo je divan hram, u njemu stanujem u ovom životu. Često razne prostorije tog hrama leže nekorišćene i prazne. Prihvatićemo te prostorije i darovati im novi život. Užitak je osećati se u svom telu kao u sopstvenom domu. Uživaćemo, voleti ga više i na taj način omogućiti da se bolje otvorimo pri susretima.

Kako se osloboditi unutrašnjeg otpora? Odjednom će se osloboditi energija, koja je bila povezana sa unutrašnjim otporom i stajati nam na raspolaganju za životnost i kreativnost.

Pažnja je prirodni oblik ljudskog duha i znači da smo prisutni bez da sudimo. Ona nam omogućava da budemo prisutni i opušteni u sadašnjem trenutku, bez filtera kognitivnog duha koji je navikao etiketirati, objašnjavati ili interpretirati. Na taj način doživljavamo duboku opuštenost i povezanost jer stvari unutar i oko nas mogu biti kakve jesu. Intenzitet doživljaja postaje puno intenzivniji, svet postaje življi, razigraniji, šareniji i sposobnost užitka je povišena.

Sadašnji trenutak doživljava širinu i dubinu, jer ga više ne držimo konceptima i idejama o tome, kako bi trebalo biti, dolazimo na trag sami sebi. Pri tome naše srce preuzima vođstvo nad umom na prirodan način i um ostaje samo još posmatrač bez potrebe reagovanja, pošto je naučio imati poverenje u istinitu i ispravnu povezanost tela i srca.

„Mi trebamo komunicirati dodirom, to su nasi koreni, najsvetliji jezik u svom najvišem obliku, kao poezija. Isto tako, kada govorimo o tome kako se osećamo i šta mislimo, trebamo govoriti kroz naše telo i naše ruke. Isto kao što želimo intelektualno i emotivno razumevanje od drugih, čeznemo i za tim da nam psiha bude shvacena. “ – Louka Leppard – osnivač „Tula masaže“.


Sherakai se već oduvek posvećivala istrazivanju međusobnih odnosa, u kojima u prvom planu stoji energetska povezanost. Masaža, rad sa energijom, tantra, ples i gluma su bili njeni učitelji, koji su joj pomogli pri sticanju telesnih iskustava. Sherrakai stanuje u jednoj spiritualnoj zajednici.

ritaschiller.wixsite.com/open-inner-space