Sirova hrana

SIROVA HRANA

Sve češće se srećemo sa pojmom presna, sirova biljna hrana ili raw-vegan food – da li je to novi pravac u ishrani, ili povratak prvostepenoj hrani? Zapravo, svako od nas već jede sirovu i živu biljnu hranu, samo je pitanje u kojoj meri – jer jedući voće ili salatu već se hranimo modelom „sirove biljne ishrane“.

Fakultativni program

Radionica (svaki ponedjeljak od 14:00-16:00 h) obuhvata opšte smernice za zdraviju i pravilniju ishranu kako bi se održalo zdravo telo, dugovečnost i mladost, nivo energije, volje i dobrog raspoloženja. Istraživanja i lična iskustva pokazuju da je poželjno uvesti što više sveže biljne hrane, koja je ili sasvim integralna ili obrađena po pravilu da se očuvaju enzimi, vitamini i minerali, te aminokiseline i svi drugi elementi. Na teoretskom delu radionice ćete čuti osnovne smernice za savremen i životno-podržavajući način ishrane.

Radionica obuhvata i praktičnu obradu sirovih biljnih namirnica, uvodi nas u svet pripreme i konzumacije takvih obroka. Zajedno sa učesnicima pravimo smoothy, jedno složeno jelo i jedan slatkiš. Naravno, sve što napravimo degustiramo, i uz druženje razmenjujemo informacije i uživamo u izuzetnim ukusima koje nam pruža sirova biljna hrana.

Šta donosi sirova ishrana? Izvesno da ishrana velikim delom utiče na našu vitalnost i zdravlje – pa tako hraneći se modelom sirove ishrane, u zavisnosti od toga šta želimo i koliko smo spremni na promene, možemo da očekujemo bolji imunitet, više energije, vitalnosti, lakoću nakon jela, bolje raspoloženje, pozitivniji stav prema životu, jaču koncentraciju, oštrija čula, manjak masnih naslaga i celulita, uravnotežen krvni pritisak, redovnu stolicu, čistiju kožu i lepši miris tela, bolje, a kraće spavanje, i još puno toga.

Predavanje i radionice vodi Margareta, savetnica za prirodniji životni stil i ishranu, osnivačica NK „Zdraviji Život“. Zahvaljujući ishrani i životnim navikama, prošla je kroz veliku ličnu transformaciju, najviše po pitanju zdravlja i podmlađivanja, te vam može pomoći u individualnom savetovanju i dati odgovore na mnoga pitanja.

Sve što nam je potrebno za prirodan i zdrav život dobili smo na samom rođenju. Samo je potrebno da se toga setimo i da počnemo da živimo u skladu sa prirodom sa kojom predstavljamo celinu, jednost.

‎”Vodite računa o svom telu. Ono je jedino mesto u kojem ste prinuđeni da živite.”

www.zdravijiizbor.infowww.facebook.com/margareta.vesnahttps://www.youtube.com/watch?v=XWwR0768GGA