Slavica Voglar – Zajedničko praktikovanje alhemije kamenja

Slavica Voglar – Zajedničko praktikovanje alhemije kamenja

Alhemija Kamena je prvenstveno metod divinacije ili sagledavanja buducnosti, ali sa druge strane ona je putokaz ka duhovnom  putu. Ono sto krasi Alhemiju kamena je jedinstvena formula koja je kao matrica. Drugim recima, svaki kamen poseduje 7 karakteristika kao i svoje savrseno mesto. Tokom svojih radionica, Slavica poducava ucesnike savrsenom skladu svakog kamena, medjusobno. Kada ucenik shvati i prihvati formulu ili matricu, krece u potragu za svojim kamenom za svojim priborom koji je alat ka daljem radu.

Drugi deo radionice podrazumeva metod raspodele 41 kamena na odredjen nacin. Tom raspodelom se dobija individualna mandala koja sama po sebi nosi odrazava odredjenu disharmoniju ili drugim recima vidjenje karmicke vizije osoba kojoj se tumaci divinacija. Upravo, kao sto se planete krecu po Horoskopskim poljima, tako i kamenje prilicnom specificne raspodele zauzima odredjen polozaj na 9 polja, koja predstavljaju aktivnu Individualnu Mandalu. Cetrdeset simbola poseduju dualno znacenje to jest pozitivno i negativno, najsnazniji kamen predstavlja element prostora i vremen u kome smo svi uhvaceni u dualnost i karmicku viziju.


Volgar01Slavica Petkovic Voglar je rodjena pocetkom sezdesetih u Beogradu vec sredinom svojih dvadesetih godina bila je inicirana od strane njene svekrve u jedinstveni sistem divinacije putem kamenja. Ovo retko znanje se prenosilo usmenim putem, iskljucivo zenskom linijom. Generacijama je bilo sacuvano I tajno sve do danasnjih dana.

Neposredno posle iniciacije, nakon svekrvine smrti, sredinom osamdesetih Slavica je otpocela svoje putovanje sa svetom kamenja I mineral. Ubzo usled veoma intenzivnih samanskih iskustava sa kamenjem ona krece u potragu za mnogim odgovorima; Da li je moguce promeniti sudbinu I nadvladati zakone karme, Slavica srece svog ucitelja Namkhai Norbua Rinpocea. Za njom su mnoge godine istrazivanja, studiranja kao I meditiranja u kojima je susrela I druge ucitelje. Spoj znanja koje se prenosilo godinama sa kolena na koleno I susret sa uciteljem je odredilo Slavicin pravac u zivotu. Pocela je da prati svoje snove koji su bili veoma jasni, da je vreme da svoje znanje nesebicno prenese ne samo svojoj cerci vec I drugima koji se nadju na njenom putu.

Slavica pocinje da otvoreno prenosi svoje znanje putem malih radionica. Od 2012 godine ona je u konstantnantnom pokretu usled velikog interesovanje za njenim umecem koje uspesno prenosi svojim studentima. U ovom degenerisanom vremenu gde su mnoge vrednosti poremecene I izvitoperene Slavica sa svojim znanjem unosi red I daje mnoge odgovore. Držala je radionice u Australiji i Singapuru, te uglavnom u raznim europskim zemljama. Svoje slobodno vrijeme između radionica provodi na Tenerifima u blizini njezinog duhovnog učitelja Chögyal Namkhai Norbu.

Ono sto je krasi Slavicin rad je dubok kontakt sa majkom zemljom. Kamenje je skeleton naj cvrsci I postojaniji material na planeti zemlji. Samim tim poruke kemanje a su najdublje I najverodostojnije. Ona svoje poruke nalazi u prirodnom kamenju, njen alat se sastoji od 41 kamena velicine nokta na palcu ruke Njeni student nalaze svoje kamenje I svoj alat po ugledu na njen.

Slavicina ljubav prema simbolima uvodi svakog polaznika radionice u zivi svet kreativnog spajanja odredjenih simbolickih slika koje dovode do logicnog zakljucka i prepoznavanja odredjenih dogadjaja. Predivna igra simbola cija se formula ogleda u Kabalistickom drvetu zviota, otvara vrata uma ka novim putevima spoznaje sveopste harmonije nas sa spoljasnjim svetom.

Nadam se vidimo se na predivnom Pasmanu. Slavica Voglar

www.alchemyofthestones.com