Thomas Fink – Biodanza – Energija medicinskog točka američkih starosedelaca

Thomas Fink – Biodanza – Energija medicinskog točka američkih starosedelaca

Ove godine se nudi seminar s temom “Ples četiri smera medicinskog točka američkih starosedelaca“.

Na seminaru ćemo doći u kontakt sa silnim energijama četiri smera kroz ples, kretanje i mogućnost intenzivnog doživljavanja ovog trenutka kroz telesno iskustvo.

Ovo će biti putovanje koje će nam pomoći razumeti kako nam medicinski točak, kroz ples, može pomoći u svakodnevnom životu.

Biodanze je snažno, autentično iskustvo koje se događa ovde i sada. Predloženi ples zove se vivencije (doživljaj), to su pokreti koji uključuju um, osećaje i kretanje; dakle, ovo je ples pojedinca koji odražava našu bit u svojoj jedinstvenosti. Plesno znanje nije potrebno.

U ovoj nedelji na Pašmanu će se održati 6 susreta. Prvi susret će biti namenjen integraciji grupe kao priprema za celu sedmicu, zatim slede 4 susreta, svaki od njih će biti posvećen jednom smeru medicinskog točka.

Jedan od susreta će biti poseban: šamansko iskustvo doživećemo na obližnjem ostrvu. Harmony centar će organizovati prevoz brodom do ostrva i piknik.

Ovaj susret će se posvetiti traženju našeg životinjskog vodiča (životinja sopstvene snage), a imaćemo mogućnost da doživimo energiju svog životinjskog vodiča upravo usred prirode. Susret će biti kratak, nakon toga svi će imati vrema da uživaju u preostalom vremenu na ostrvu.

ISTOK: Ovde se nalazi DUH, zatim mašta, kreativnost, simbol je vatre/sunca; kod meditacije sedimo leđima okrenuti istoku. Za prosvetljenje duha ili otkrovenje spavamo glavom okrenuti prema istoku. Ovo je mesto koje nas podstiče da verujemo, da imamo hrabrosti kod traženja istine, upornost u godini i strpljenje. Godišnje doba je proleće.

JUG: Ovde se nalaze OSEĆAJI, nesvesno, simbol je voda: prema jugu sedimo ili spavamo kako bismo ušli u sopstveni, protočan svet, razumemo svoja osećanja, rastopimo negativna osećanja i/ili ponovo steknemo veru i čistoću prema svetu i drugima. Mesto je energija biljaka i Meseca. Godišnje doba: leto.

ZAPAD: Ovde se nalazi TELO, seksualnost, fizički odnosi, njegov je simbol zemlja. Prema zapadu sedimo ili spavamo kada želimo osetiti svoje telo te kroz introspekciju razumeti poruku koju nam telo šalje. Zapad je mesto delovanja. Godišnje doba je jesen.

SEVER: Ovde se nalazi um, njegovi su elementi vazduh i vetar. U svemiru nalazimo zvezde, planete, nebesku inteligenciju. U tom smeru nalazimo mogućnost za posmatranje našeg uma i oslobođenje uma. U kontaktu smo s mudrošću i znanjem. Godišnje doba je zima. Ako sedimo ili spavamo okrenuti prema severu, pronalazimo potrebne strategije za rešavanje praktičnih problema koje nam zadaje život.