Vedran Petrak – Akaša zvučno putovanje

Vedran Petrak – Akaša zvučno putovanje

Vedran02

Zahvaljujući neverovatnoj snazi holističkih instrumenata različitih kultura sveta, pomoću zvuka možemo putovati u samu srž univerzuma, pomoći sebi i bližnjima te otvoriti nova vrata u našem životu, vrata vibracije i radosti. “Akaša“ na sanskrtu znači “etar“ i predstavlja naše “eterično telo“. Rezonantni instrumenti poput gonga pobuđuju Akašu, nestaje osećaj težine i time osećaj fizičkog tela te nas vode kroz svet prirodne regeneracije i revitalizacije duha i tela. Seminar se sastoji od praktičnog dela, gde ćemo učiti kako upotrebljavati holističke instrumente za lično isceljenje te pobuđivanje kreativnosti, npr. masaža Himalajskim posudama, Gong tretman, isceljivanje glasom, Šruti pesme, mantre, Gong Joga i slične tehnike. Drugi deo seminara će biti posebna zvučna gong kupka “Akaša Zvučno Putovanje“, kroz koju ćemo se totalno prepustiti snazi Zvuka. Kada osvestimo da je sve oko nas sačinjeno od vibracije, otvaramo vrata u novi svet, svet vibracije i radosti.

Šta je to u muzici da nas privlači i kako zvuk tako snažno deluje na nas? Naše celo biće zapravo muzika, sačinjeno od neprestano rezonirajuće vibracije. Naš um i telo, priroda u kojoj živimo i sve u nama i oko nas je muzika.

Pomoću zvuka drevnih instrumenata i sopstvenog glasa, možemo doseći viša stanja svesti i otvoriti nova vrata samo-transformacije. Postoje četiri glavna područja našeg sistema gde zvuk i muzika dokazano deluju: fizičko, mentalno, emotivno i duhovno. Naravno, često se ona preklapaju, npr. isceljivanje emotivnog može uzrokovati da naši fizički simptomi nestanu.

Fizičko – Prema fizici, zvuk deluje na masu. Na najosnovnijem nivou zvuk prenosi energiju unutar svega s čime dođe u kontakt. Zakon rezoniranja, gde snažna vibracija uzrokuje slabiju vibraciju da vibrira na istoj frekvenciji, je jezgro koncepta celog zvučnog isceljivanja. To objašnjava kako zvuk može opustiti mišić, kako može pomoći isceljenju organa ili nerva, i kako bi mogao čak transformisati bolest poput raka. Na ovom seminaru ćemo ne samo objasniti kako se dolazi do fizičkog isceljivanja, nego i objasniti mnoge tehnike kako to uraditi sigurno i delotvorno.

Emotivno – Mnogi u širokom području isceljivanja veruju da zaglavljeni osećaji uzrokuju, i da su u samoj srži većine bolesti koje mi manifestujemo, neki čak kažu da zaglavljeni osećaji uzrokuju do 50% svih bolesti (drugi veliki faktor su uzroci u okolini među kojima je i buka). Već znamo koliko snažna muzika može promeniti naše raspoloženje. Sada smo otkrili kako koristiti zvuk kako bismo oslobodili zaglavljene, tj. blokirane emocije. Na seminaru ćemo prepoznati jednostavne tehnike kako osloboditi blokirane emocije, bilo to u automobilu ili za vreme zvučne terapije.

Mentalno – Napravljena su opsežna istraživanja koja očito dokazuju da kada slušamo frekvenciju u opsegu moždanih talasa (beta, alfa, theta i delta) naš mozak biće uveden u tu frekvenciju kroz nekoliko minuta. Naučićemo kako promeniti frekvenciju moždanih talasa uz pomoć raznih instrumenata i sopstvenog glasa.

Duhovno – Duhovno isceljenje može značiti puno različitih stvari. Na seminaru počinjemo sa upotrebom zvuka kako bismo očistili emotivne i fizičke blokade. Nakon toga se fokusiramo na dizanje naše svesti i vibracije koristeći zvuk u svrhu uzdizanja prema višim emocijama poput zahvalnosti, saosećanja, ljubavi i radosti. Neki kažu da je viša svest jednostavno postojanje u frekvenciji tih viših emocija.

Terapija zvukom uravnotežuje fizičko, emocionalno i duhovno telo. Posebno je delotvorna kod poremećaja izazvanih stresom, depresije, umora i iscrpljenosti, negativnih emocija, osećaja odvojenosti i usamljenosti, strahova nastalih poremećajem ravnoteže i harmonije u telu…

Kroz seminar istražićemo kako se frekvencije, muzika i ritam mogu koristiti u svrhu stvaranja pozitivnog napona u nama, na fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Seminar će biti održan prema potrebi na hrvatskom, slovenačkom i engleskom jeziku i mogu prisustvovati sve osobe, iskustvo i godine nisu bitne. Takođe će postojati opcija kupovine himalajskih pevajućih posuda i nosača zvuka za lični rad u zvučnom isceljivanju.


Vedran Petrak – sertifikovani “Gong Master Journeyman“.
Vedran je vrlo rano počeo da se interesuje za sve ono čudesno i neobično što zvuk donosi. 2004. godine počeo je kao jedan od najmlađih učenika čuvene škole svetski poznatog gong majstora Dona Conroe, da bi prerastao u asistenta, a danas iza sebe ima vise od 500 gong i zvučnih kupki širom Evrope i Balkana. Neumoran je u istrazivanju moći zvuka, njegove beskonačnosti, kao i sviranja mnogobrojnih drevnih i eksperimentalnih instrumenata, sve u cilju širenja i približavanja dobrobiti praiskonskog zvuka unutar savremenog društva.
Učesnik je mnogobrojnih gong karavana, festivala (Lost Theory, JustBe, Cirkobalkana, Nova svest, Sensa vikend), gong puja, koncerata, dobrotvornih manifestacija … Bio je deo skupine Tribal Jam i Silaba, a danas aktivno sarađuje sa muzičarima i centrima za samorazvoj širom Europe (Niburu Project – Vroclav, Shoica – Beograd, Luna centar – Zagreb ..). Među najvećim projektima su koncerti u crkvi Sv. Donata u Zadru, otvaranje festivala Lost Theory, zatvaranje sajma “ Mystic“ koncertom na kome je prisustvovalo više od 700 ljudi te bivši predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Facebook: Akasha Sound Journey