Vedran Petrak – Masaža zvukom – himalajske posude i gongovi

Vedran Petrak – Čarolija zvuka – himalajske posude i gongovi

vedran01Masaža s Himalajskim činijama proizvodi duboku opuštenost, vodeći nas i primaoca u stanje meditacije. Masaža podstiče prirodnu revitalizaciju kroz obnovu prirodnih frekvencija našeg tela, uma i energije. Seminar istražuje učinke zvuka, pre svega Himalajskih činija i sličnih instrumenata na fizičko, energetsko, mentalno i emocionalno stanje pojedinca. Koristićemo činije vrhunskog kvaliteta ručno izrađene od 7 metala. Učesnici radionice ostvaruju pravo na popust prilikom kupovine Himalajskih činija.


Radionica se sastoji iz tri dela:vedran02

Teorijski:

  • Istorija Himalajskih činija, gongova i zvukoterapije u raznim kulturama
  • Uticaj zvuka i muzike na ljude i životinje
  • Čakre, tonovi i boje
  • Zvučna masaža i meditacije

Praktični:

  • Sviranje i držanje Himalajskih činija
  • Polaganje Himalajskih činija na telo
  • Tri vrste masaža – s jednom, tri i sedam činija
  • Upotreba drugih instrumenata u kombinaciji

Zvučni ritual:

  • Svaki dan zaključujemo radionicu sa drugačijom meditacijom uz upotrebu holističnih instrumenata: Morska školjka, Planetarni gongovi, Američke domorodačke frule, Šamanski bubanj, Himalajske i kristalne činije, Aboridžinski diđiridu, Indijski Šruti, grleno i nadtonsko pevanje,…

Vedran Petrak – sertifikovani “Gong Master Journeyman“.vedran03
Vedran je vrlo rano počeo da se interesuje za sve ono čudesno i neobično šta zvuk donosi. 2004. godine počeo je kao jedan od najmlađih učenika čuvene škole svetski poznatog gong majstora Dona Conroe, da bi prerastao u asistenta, a danas iza sebe ima vise od 500 gong i zvučnih kupki širom Evrope i Balkana. Neumoran je u istrazivanju moći zvuka, njegove beskonačnosti, kao i sviranja mnogobrojnih drevnih i eksperimentalnih instrumenata, sve u cilju širenja i približavanja dobrobiti praiskonskog zvuka unutar savremenog društva.
Učesnik je mnogobrojnih gong karavana, festivala (Lost Theory, JustBe, Cirkobalkana, Nova svest, Sensa vikend), gong puja, koncerata, dobrotvornih manifestacija … Bio je deo skupine Tribal Jam i Silaba, a danas aktivno sarađuje sa muzičarima i centrima za samorazvoj širom Europe (Niburu Project – Wroclaw, Shoica – BG, Luna centar – ZG..). Među najvećim projektima su koncerti u crkvi Sv. Donata u Zadru, otvaranje festivala Lost Theory, zatvaranje sajma “ Mystic“ koncertom na kojemu je prisustvovalo više od 700 ljudi kao i bivši predsednik republike Hrvatske Ivo Josipović.

Facebook: Akasha Sound Journey, Web: gong.harmony.hr