Tantra i zdravlje – Fabrizio Micatovich

fabrizioTantra i zdravlje

Nakon istraživanja tantričke vizije partnerskog odnosa i odnosa prema tijelu, proučit ćemo značajnost postizanja i održavanja zdravlja u odnosu prema Svjesnosti. Vidjet ćemo kako se drevne tradicije i posljednja naučna otkrića podudaraju i nude drugačije razumijevanje bolesti te praktički pristup ka ozdravljenju. Fizičko zdravlje je nepogrešiv uvjet za uživanje u životu na tantričkom putu.

Za početak radimo na ispravnom držanju tijela te načina kako ono doživljava osjećaje: biti u ravnoteži, istegnuti ili opustiti mišiće. Kada uspostavimo kontakt s tijelom, upoznati ćemo se s antičkom keltskom tradicijom tadašnjih svećenika (Druida) koji su pomoću određenih vježbi prikupljali energije iz svemira i Zemlje, te time razbuđivali vlastite skrivene potencijale. Kao vježbe one su vrlo jednostavne i učinkovite, a osim što su prilagođene svim uzrastima mogu se izvoditi bilo kada to želimo. Disanje sa svojim punim ciklusom, kao i tehnika Pranayama, pa sve do uvođenja promjene u vlastitoj seksualnoj energiji.

Na ovaj način se približavamo intimnom dijelu nas samih gdje spoznajemo vrijednost fizičke i energetske ravnoteže, potrebne za ‘buđenje’ svjesnosti,otkrivajući tako istinsku ugodu našeg puta kojim se približavamo sve više ka najdubljem dijelu našeg bića.