Thomas Fink – Biodanza – Energija medicinskog kotača američkih starosjedioca

Thomas Fink – Biodanza – Energija medicinskog kotača američkih starosjedioca

Ove godine se nudi seminar s temom ”Ples četiri smjera medicinskog kotača američkih starosjedioca”.

Na seminaru ćemo doći u kontakt sa silnim energijama četiri smjera kroz ples, kretanje i mogućnost intenzivnog doživljavanja ovog trenutka kroz tjelesno iskustvo.

Ovo će biti putovanje koje će nam pomoći razumjeti kako nam medicinski kotač, kroz ples, može pomoći u svakodnevnom životu.

Biodanze je snažno, autentično iskustvo koje se događa ovdje i sada. Predloženi ples zove se vivencije (hrvatski: doživljaj), to su kretnje koje uključuju um, osjećaje i kretnje; dakle, ovo je ples pojedinca koji odražava našu bit u svojoj jedinstvenosti. Plesno znanje nije potrebno.

U ovom tjednu na Pašmanu će se održati 6 susreta. Prvi susret će biti namijenjen integraciji grupe kao priprema za tjedan, zatim slijede 4 susreta, svaki od njih će biti posvećen jednom smjeru medicinskog kotača.

Jedan od susreta će biti poseban: šamansko iskustvo doživjet ćemo na obližnjem otoku. Harmony centar će organizirati prijevoz brodom do otoka i piknik.

Ovaj susret će se posvetiti traženju našeg životinjskog vodiča (životinja osobne snage), a imat ćemo mogućnost doživjeti energiju sv

og životinjskog vodiča upravo usred prirode. Susret će biti kratak, nakon toga svi ćete moći uživati u preostalom vremenu na otoku.

ISTOK: Ovdje se nalazi DUH, zatim mašta, kreativnost, simbol je vatre/sunca; kod meditacije sjedimo leđima okrenuti istoku. Za prosvjetljenje duha ili otkrivenje spavamo glavom okrenuti prema istoku. Ovo je mjesto koje nas potiče da vjerujemo, da imamo hrabrosti kod traženja istine, upornost u godini i strpljenje. Godišnje doba je proljeće.

JUG: Ovdje se nalaze OSJEĆAJI, nesvjesno, simbol je voda: prema jugu sjedimo ili spavamo kako bismo ušli u vlastiti, protočan svijet, razumijemo svoja osjećanja, rastopimo negativna osjećanja i/ili ponovo steknemo vjeru i čistoću prema svijetu i drugima. Mjesto je energija biljaka i Mjeseca. Godišnje doba: ljeto.

ZAPAD: Ovdje se nalazi TIJELO, seksualnost, fizički odnosi, njegov je simbol zemlja. Prema zapadu sjedimo ili spavamo kada želimo osjetiti svoje tijelo te kroz introspekciju razumjeti poruku koju nam tijelo šalje. Zapad je mjesto djelovanja. Godišnje doba je jesen.

SJEVER: Ovdje se nalazi um, njegovi su elementi zrak i vjetar. U svemiru nalazimo zvijezde, planete, nebesku inteligenciju. U tom smjeru nalazimo mogućnost za promatranje našeg uma i oslobođenje uma. U kontaktu smo s mudrošću i znanjem. Godišnje doba je zima. Ako sjedimo ili spavamo okrenuti prema sjeveru, pronalazimo potrebne strategije za rješavanje praktičkih problema koje nam zadaje život.