Thomas Fink – Biodanza, ples i poetika, susretanje i pokretanje unutar snažnog djelovanja četiri elementa

Thomas Fink – Biodanza, ples i poetika, susretanje i pokretanje unutar snažnog djelovanja četiri elementa

Postoji mnogo načina da budemo u kontaktu s četiri elementa.

Uz pomoć Biodanze na jedan poseban način spoznajemo iskonsku energiju četiriju osnovnih elementa. Ova je metoda otvorena za sve koji žele doživjeti drugačije iskustvo.

Susret je ovo četiri elementa kroz ples – gdje plesom predstavljamo kretanje kroz prostor i izražavanje emocija vlastitim tijelom.

Biodanzu je kreirao Rolando Toro, čileanski psiholog, kojom nam želi povratiti izvorni koncept  života, izgubljeni kontakt s nama samima i sa drugima, kroz uzajamne susrete i praktičkim učenjem o intimnoj sferi našeg bića.

Predviđene su specifične vježbe pomoću kojih upoznajemo različite aspekte ova četiri elementa, kako energetski tako i unutar  odnosa sa partnerom. Prvi dan je namjenjen upoznavanju svih sudionika između sebe, te priprema za zadatak kojeg treba odraditi u toku tjedna.

Za sudjelovanje u radionici ne trebate znati plesati, dovoljno je imati želju za pokretom i snažnu težnju za zabavom.


Thomas FinkThomas Fink, rođen je u Njemačkoj, a od 1999-te živi u pokrajini Friuli, okrug grada Udine.

Od 2009-te upisuje školu za instruktore Biodanze, po metodi Ronalda Tora, u Padovi. Diplomira sa temom: “Muzika kao jezik srca i Svemira” u 2013-toj. Potom se dodatno usavršava kao voditelj na tematike “Novog šamanizma” i “Plesa izvornih boja”. Trenutno vodi tjedne grupe  i vikend radionice iz Biodanze.

Bavi se i sa meditativnom muzikom izvođenom sa izvornim instrumentima poput gonga, hapi bubnja, digeridooa, udaraljki te tibetanskih posuda.

www.biodanza-friuli-thomas-fink.com